Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte dubbele moord in McDonald's is 32-jarige ondernemer

Volgens het AD gaat het om een jonge vader uit Rozendaal.

Verdachte dubbele moord in McDonald's is 32-jarige ondernemer

De ondernemer uit Rozendaal zit op dit moment vast als verdachte voor de dubbele moord op twee broers in een McDonald’s in Zwolle. De man heeft zich zelf bij het politiebureau in Deventer gemeld om een bekentenis af te leggen. Dat deed hij enkele uren nadat de schietpartij in het fastfood-restaurant had plaatsgevonden. Volgens boevennieuws.pro gaat het om de 32-jarige Veysel U.

Het is nog niet duidelijk wat het motief van de man precies is. Boevennieuws meldt dat het mogelijk om een ruzie om openstaande schuld gaan. De naam van de man zou ook voorkomen in het dossier van een grote hennepzaak in Deventer.

McDonald’s

De schietpartij vond op 30 maart plaats in een McDonald’s in Zwolle. Twee mannen van Turks-Koerdische afkomst - Ali en Huseyin Torunlar - kwamen om het leven. Huseyin was geruime tijd eigenaar van twee Grillrooms in de stad en de twee broers hadden veel familie en bekenden in de stad. Het tweetal zat zo rond 18.00 hun maaltijd te eten toen een onbekende man het restaurant binnenliep. Getuigen melden dat hij eerst plaatsnam aan de tafel naast die van de twee broers, waarna hij schoten begon te lossen. Eén van de broers overleed ter plekke, nog voordat de hulpdiensten arriveerden. Er werd nog een poging gedaan om de andere man te reanimeren, maar dat was tevergeefs.

De gewelddadige afrekening zorgde voor veel verontwaardiging. “Afschuwelijk wat hier is gebeurd”, reageerde burgemeester Peter Snijder. “Ingrijpend voor de mensen die hier aanwezig waren. Het gaat om extreem geweld in een omgeving waar je dat niet verwacht.”

Misdaad
  • Unsplash