Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jan Roos en Dennis Schouten nog niet klaar met Famke Louise: 'Nieuw bewijs in handen'

De twee leggen zich niet neer bij de uitspraak van de rechter.

Famke Louise

Vorige week heeft de rechter uitspraak gedaan in de zaak Famke Louise VS Roddelpraat. Jan Roos en Dennis Schouten hadden een 'onuitgebracht' nummer van de zangeres laten horen op hun juice-kanaal en vervolgens gefilosofeerd over wat de tekst zou kunnen betekenen - het duo speculeerde over misbruik van Famke Louise door Ali B.

En dat had niet gemogen, aldus de rechter. Zij gaf de zangeres op alle punten gelijk en oordeelde dat er sprake was van 'auteursrechtinbreuk' (het nummer laten horen) en 'onrechtmatig handelen' (speculeren over misbruik). Het Roddelpraatduo moest de betreffende uitzending dan ook van de website trekken, een rectificatie plaatsen en alle gemaakte kosten van beide partijen lappen. En zo geschiedde.

Hoger beroep

Einde zaak? Zeker niet. "Dennis Schouten en Jan Roos hebben besloten in hoger beroep te gaan na de uitspraak van het kort geding dat rapper Famke Louise tegen hen had aangespannen", aldus het persbericht dat vanmiddag verstuurd is. "Hierin werd Roddelpraat veroordeeld wegens het tonen van een disstrack over Ali B, die volgens de rechter de privacy van de zangeres zou hebben geschaad. Roddelpraat heeft nieuw bewijs in handen dat dit volstrekte nonsens is en toont dat vanavond in hun nieuwe uitzending van Roddelpraat (18:00 uur op Youtube)."

Kortom, de mannen hebben met de vorige uitspraak van de rechter weliswaar een nederlaag geleden, maar daarmee nog niet de oorlog verloren, zo lijkt de gedachte. Helemaal omdat ze zeggen te beschikken over nieuwe informatie.

'Achterlijk wijf'

Dat de heren het niet eens waren met de rechter bleek overigens al uit eerdere reacties op de betreffende uitspraak. Op de website van Roddelpraat werd deze al 'bizar' genoemd. Uit dat bericht: "Al in de rechtbank was duidelijk dat de rechter op de hand van Famke Louise was en dus veroordeelde ze Dennis en Jan voor werkelijk alles wat de advocaat van het rappertje maar opwierp. MC Radboudje (advocaat, red.) was tegen zoveel vrouwelijk geweld kansloos", aldus de woorden op roddelpraat.nl.

"Sterker nog: het is nu officieel verboden om iemand een “achterlijk wijf” te noemen. Terwijl het stikt van de achterlijke wijven in BN’erland en in de rechtspraak."

'Dan sta je denk ik al 25 - 0 achter'

Ook verschenen Roos en Schouten vorige week voor de camera van Boulevard. "We zijn verdrietig en teleurgesteld", begint Roos. "Ik zag het al aankomen dat we zouden verliezen, want we kwamen daar binnen en toen keek die mevrouw (de rechter, red.) al zo (Roos trekt zuur gezicht, red). Haar eerste zin was 'Juice-channels vind ik rommel, dat kijk ik niet.' Ja, dan sta je denk ik al 25 - 0 achter."

Wanneer het hoger beroep zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

Entertainment
  • TPO, RTL Boulevard
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl