Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Opvallende wending in gruwelijke moordzaak

Een opvallende wending in een moordzaak in België. Nadat de echtgenoot van de omgebrachte juf Mieke onlangs in de media een ultieme oproep aan de moordenaar deed om zichzelf aan te geven, bekende haar oud-leerling Gunter U. (37) zowaar schuld.

Spijt

Op 10 november 2020 vindt echtgenoot Michel het lichaam van juf Mieke (59) terug in hun woning in het Vlaamse dorpje Noorderwijk. Ze is op gruwelijke wijze om het leven gebracht, met maar liefst 101 messteken. Hoewel de politie ook bloed van de dader aantreft, zit de zaak al snel muurvast.

Anderhalf jaar lang verkeert de weduwnaar in onwetendheid, waarna hij via een podcast van Het Nieuwsblad een wanhoopsoffensief start en de dader smeekt zichzelf bekend te maken. “Alstublieft, je kan toch niet zonder wroeging zitten?” stelt hij.

Oproep om DNA af te staan

Die podcast wordt ook beluisterd door de man om wie het allemaal gaat: de moordenaar. Gunter U. beseft al langer, verklaart hij later, dat hij zijn geheim niet zijn leven lang met zich wil meedragen. Bovendien is hij net als honderden andere mannen opgeroepen DNA af te staan, dus is hij binnenkort toch wel het haasje. En dus bekent hij de moord maar gewoon.

Bij de politie verklaart U. dat hij juf Mieke opzocht in haar woning om haar te confronteren met een voor hem traumatische ervaring die hij als leerling in 1991 (bijna dertig jaar na dato!) zou hebben beleefd.

Zijn DNA vormt een match met dat van de dader en ook de schoenen die hij droeg komen overeen met sporen die gevonden zijn. Eindelijk heeft echtgenoot Michel de antwoorden waar hij recht op heeft.

Misdaad
  • ANP e.a.