Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Volt-lid: ‘Gündoğan zei dat ze met mij naar bed wilde en zoende mij in mijn nek’

Er is een aantal beschuldigingen naar buiten gekomen over het gedrag van Nilüfer Gündoğan.

Volt-lid: ‘Gündoğan zei dat ze met mij naar bed wilde en zoende mij in mijn nek’

In NRC Handelsblad doen vijf medewerkers van partij Volt hun verhaal over aanvaringen met Nilüfer Gündoğan. Volgens het vijftal zou het Kamerlid frequent woede-uitbarstingen krijgen en ander vervelend gedrag vertonen. Daarnaast vertellen meerdere Volters dat Gündoğan vaak seksueel getinte opmerkingen maakte.

Dronken

Op de avond dat ze de lijsttrekkersverkiezing verloren had van Laurens Dassen, zou het Kamerlid meerdere mensen bij haar thuis hebben uitgenodigd. Op dat moment was ze volgens getuigen zelf behoorlijk dronken. Eén van werd in zijn nek gezoend door Gündoğan. Diezelfde persoon had in 2019 al eerder met vergelijkbaar gedrag van het partijlid te maken gehad. In 2019 zou ze - opnieuw in dronken toestand - een arm om zijn middel hebben geslagen en vervolgens gezegd dat ze al enige tijd geen seks had gehad, en zin had om met hem naar bed te gaan.

Een ander lid van de partij overkwam iets vergelijkbaars. Hij werd op een avond opgebeld door Gündoğan, die hem een seksueel verzoek deed. Beide mannen lachten het in eerste instantie weg, maar realiseerden later dat het gedrag niet passend was.

Klappen op billen en vervelende opmerkingen

Buiten de seksuele opmerkingen zou Gündoğan ook ander onprettig gedrag hebben vertoond. Een 17-jarige medewerker vertelt dat hij zich lange tijd geïntimideerd voelde omdat het Volt-Kamerlid hem op zijn billen sloeg. Toen hij Gündoğan daar later mee confronteerde, kreeg ze een woede-uitbarsting en noemde ze hem een ‘snotneus’ en een ‘kind’.

Een andere medewerker vertelt dat Gündoğan toespelingen maakte op zijn homoseksualiteit. Nadat hij daarover had geklaagd, ging ze alsnog dor het het gedrag.

Knuffels

Volgens Gündoğan kan het inderdaad zijn dat ze ‘weleens iemand te sterk heeft geknuffeld’. Het gedrag dat als handtastelijkheid wordt ervaren is volgens haar het gevolg van haar ‘Turkse passie’.

Schorsing

Gündoğan werd afgelopen maand uit de fractie gezet wegens dit gedrag, maar spande een kort geding aan tegen de stap. Het Kamerlid kreeg gelijk en moest terugkeren in de fractie. Achteraf bood partijleider Dassens zijn excuses aan, waarna ze samen met een bemiddelaar om tafel zijn gaan zitten.

Nieuws
  • Joop, Telegraaf
  • BrunoPress