Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Promes ook verdacht van betrokkenheid bij drugshandel' - 4000 kilo coke

Verschillende opsporingsbronnen melden aan de Telegraaf dat Oranje-international Quincy Promes wordt verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Dit zou ook de reden zijn waarom zijn telefoongesprekken zijn afgetapt.

Promes

Het ziet er allemaal niet zo lekker uit voor Quincy Promes. Sinds juli 2020 wordt de Nederlandse profvoetballer ervan verdacht zijn neef in zijn been te hebben gestoken na afloop van een familiefeestje. De ex-Ajacied heeft de aantijgingen altijd ontkend. In eerste instantie zou hij worden vervolgd voor poging tot doodslag, maar sinds gister is die aanklacht door het OM omgezet in poging tot moord.

Afgetapte gesprekken

Dit gebeurde nadat Nieuwsuur getapte telefoongesprekken tussen Promes en zijn vader, moeder en tante had gepubliceerd. In die gesprekken zou Promes niet alleen meermaals hebben toegegeven dat hij zijn neef heeft neergestoken, maar ook dat hij dat van te voren al van plan was.

Yehudi Moszkowicz, advocaat van het vermeende slachtoffer, eiste daarom in een klachtprocedure bij het hof dat de voetballer poging tot moord ten laste wordt gelegd. Dit omdat Promes in de gesprekken aangaf eerst rustig te hebben gewacht tot het feestje in Abcoude ten einde was. Het OM heeft naar aanleiding van de telefoongesprekken de tenlastelegging dus verzwaard naar poging tot moord, zo werd gister duidelijk.

'Drugshandel en deelname aan criminele organisatie'

De tap was echter afkomstig van het Team Criminele Inlichtingen (TCI), een unit binnen de politie die zich voornamelijk bezighoudt met de georganiseerde misdaad. De vermeende steekpartij waarvan Promes wordt verdacht, past wat dat betreft niet helemaal in dat straatje.

Waarom werd de voetballer dan toch afgeluisterd? De Telegraaf zegt het antwoord te hebben. Volgens de krant melden diverse opsporingsbronnen dat Promes ten tijde van de taps in beeld was bij de politie vanwege betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

4000 kilo coke

Promes zou met andere familieleden geïnvesteerd hebben in 4000 kilo coke, aldus de bronnen tegen de Telegraaf. Een gigantische hoeveelheid cocaïne - met een waarde van 120 miljoen euro - die in 2020 in beslag is genomen door de Belgische politie in Antwerpen. Meerdere familieleden van Promes zouden inmiddels vastzitten wegens witwassen en drugshandel.

Misdaad
  • De Telegraaf
  • www.brunopress.nl