Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vier jaar cel geëist tegen oud-Feyenoorder voor betrokkenheid bij drugskartel

Het OM heeft vier jaar cel geëist tegen Ferne S.

Vier jaar cel geëist tegen oud-Feyenoorder voor betrokkenheid bij drugskartel

Ferne S. is verdachte in een grootschalig onderzoek naar de handel in onder andere cocaïne, crystal meth en xtc. De 36-jarige voormalig linksback van Feyenoord stond samen met 12 anderen terecht voor het smokkelen van 1200 kilo drugs.

Voor de productie van de drugs werd samengewerkt met een aantal Mexicaanse ‘koks’, die in Nederland de productie op zich namen. Dat deden ze vanuit verschillende wasserijen voor de bewerking van cocaïne, verspreid over ons land. De organisatie beschikte ook over minstens zes opslagplaatsen voor het bewaren van de drugs.

Ferne S.

De voormalig profvoetballer speelde een kleine rol in de criminele organisatie. Volgens het Algemeen Dagblad heeft hij zijn huis beschikbaar gesteld voor de productie van cocaïne. Hij zou bovendien hebben aangegeven om de drugs zelf te willen leren maken. Daarvoor zou hij opgeleid worden binnen de organisatie. S. ontkent de beschuldigingen.

In het verleden voetbalde S. onder andere bij RKC Waalwijk en NAC Breda. Hij begon zijn carrière bij Feyenoord, waar hij bekend stond als een groot talent. Ook bij de jeugdelftallen van Oranje werd hij frequent opgenomen in de selectie. Bij Feyenoord speelde hij uiteindelijk slechts achttien wedstrijden, waarna hij verhuurd werd aan het schotse Aberdeen, gevolgd door een transfer naar NEC. Op 27-jarige leeftijd maakte hij een einde aan zijn carrière als profvoetballer.

Misdaad
  • Pro Shots