Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM verdenkt Lil Kleine van poging tot (zware) mishandeling

De rapper verschijnt woensdag voor de rechter-commissaris. 

OM verdenkt Lil Kleine van poging tot (zware) mishandeling

Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat ze Jorik Scholten, zoals Lil Kleine eigenlijk heet, verdenken van mishandeling en/of zware mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes. Morgen moet de rapper voor de rechter-commissaris verschijnen, die beslist of de rapper naar huis mag of langer moet blijven zitten. Het OM zou graag zien dat hij vastgehouden wordt in afwachting van het onderzoek.

Mishandeling

Zondag plaatste Yvonne Coldeweijer een video op haar Instagram-account waarop te zien is dat Scholten zijn vriendin Jaimie Vaes mishandelt. Op de beelden is te zien dat het stel ruzie maakt. De rapper trekt Jaimie daarbij uit een auto en klemt daarna haar hoofd tussen de deur. Hij werd later die avond aangehouden bij zijn eigen woning.

Scholten kwam vorig jaar nog in het nieuws, omdat hij zijn vriendin mishandeld zou hebben in hun hotelkamer op Ibiza. Jaimie deed aangifte en Lil Kleine ging een nacht de cel in. Later bracht het stel een video uit, waarin ze samen ontkenden dat er sprake was geweest van geweld. De aangifte was op dat moment al ingetrokken. In het nieuwste album van Lil Kleine, Ibiza Sories, rapt hij onder andere over de vermeende mishandeling.

Management

Het managementbureau van Scholten, NAMAM, laat weten dat ze denken over hun samenwerking met de rapper. "Mochten wij doorgaan met de vertegenwoordiging van hem als artiest, dan zullen wij daar strenge voorwaarden aan verbinden. Over de inhoud en strekking van deze voorwaarden kunnen we geen mededeling doen."

Nieuws
  • BrunoPress