Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

5 bloedmooie Olympische atletes die deze Spelen voor Nederland uitkomen

Fit, fitter, fitst.

Olympische Spelen

De Olympische Zomerspelen in Tokio zijn nog niet eens een half jaartje geleden afgerond of de Winterspelen in Peking staan alweer aan de deur te rammelen.

Vandaag, op vrijdag 4 februari is de openingsceremonie. En als we zien wie er allemaal meedoen in Peking, gaan we daar maar al te graag voor zitten. Pilsje d'r bij, zak chips opentrekken en gaan.

1. Jutta Leerdam

Deze 23-jarige blondine is wellicht wel de bekendste mooie sportvrouw van het moment. Op Instagram heeft ze vandaag de dag al meer dan 2 miljoen volgers verzameld (hoe zou dat toch komen?) en is daarnaast zelfs te zien in een Videoland-serie: Koen & Jutta - Alles of Niets.

In Peking gaat de schone schaatster plakken proberen te pakken op de 500 en 1000 meter.

2. Antoinette de Jong

We blijven even bij het langebaanschaatsen, want ook Antoinette de Jong mag zeker niet mag ontbreken in dit lijstje. Deze 26-jarige Friezin is hét bewijs dat mooi rood niet lelijk is. Integendeel zelfs: het is eigenlijk een schande dat die vuurrode krullen in zo'n schaatspak zijn weggemoffeld tijdens een rit. Maar hé aerodynamica is nou eenmaal belangrijker dan uiterlijk vertoon. Althans, tijdens de Spelen dan.

De Jong komt in Peking in actie tijdens de 1.000, 1.500 en 3.000m, evenals tijdens de ploegachtervolging.

3. Irene Schouten

Met haar 29 jaar is Irene Schouten al een tijdje actief op het hoogste niveau binnen de schaatswereld. Tijdens de wereldkampioenschappen van 2015 en 2019 pakte ze goud op de Massastart, en op de Olympische Spelen van 2018 pakte ze brons op dat onderdeel.

Vorig jaar in Thialf sleepte Schouten twee gouden medailles binnen en tijdens de wereldkampioenschappen in 2021 in Thialf vocht ze zichzelf ook al twee keer richting goud. "Op de Spelen in Peking in 2022 moet alles samenkomen", aldus een bloedgemotiveerde Irene Schouten.

De 29-jarige Noord-Hollandse komt in actie tijdens de 3.000 en 5.000 meter, plus de massastart en ploegachtervolging.

4. Suzanne Schulting

Schulting is 24 jaar en heeft inmiddels al behoorlijk naam gemaakt op de schaatsbaan. In Peking komt ze in actie tijdens de 500, 1000 en 1500, plus op de relay en mixed relay. Of ze er klaar voor is? Geen idee, maar ze oogt wel belachelijk fit.

Dat is overigens ook goed te zien op de Instagram-foto's die ze van zichzelf post. Over alle aandacht die haar dat oplevert, zei ze ooit het volgende in een interview met Metro Nieuws: "Als ik een bikinifoto post, verschijnen er ‘nieuwsberichten’ op websites dat ik een voorschot neem op de Playboy, dat soort dingen. Tja, dat krijg je dan. Ik ben trots op mijn lichaam, dus ik vind het niet erg om dat te laten zien. Ik wil dat niet verbergen en mijn vriend vindt het ook niet erg."

Nederland is ook preutser geworden, zegt ze. "Dat komt omdat iedereen wat van elkaar vindt en een mening over de ander heeft. Gelukkig krijg ik geen negatieve reacties, dat scheelt natuurlijk een hoop."

5. Michelle de Jong

Foto: Pro Shots/Erik Pasman

Rood haar, krulletjes... Déjà vu?! Nee hoor, dat was Antoinette de Jong. Dit is haar jongere zusje Michelle. 22 jaar, net zo getalenteerd en net zo prachtig als haar oudere zus. In februari 2019 werd De Jong wereldkampioen op de 1000 meter bij de junioren, waarna ze in datzelfde jaar nog een profcontract kon tekenen. In Peking komt Michelle uit op één afstand: de 500 meter.

Entertainment
  • Instagram, Metro
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl, Instagram, Pro Shots