Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte in onderzoek naar Mallorca-kopschoppers liet getuige intimideren

De Hilversumse kopschoppers die worden verdacht van het veroorzaken de dood van Carlo Heuvelman, hebben geprobeerd een getuige te intimideren door een baksteen bij haar woning naar binnen te laten gooien.

Verdachte in onderzoek naar Mallorca-kopschoppers liet getuige intimideren

Het onderzoek naar de dood van de 27-jarige Carlo Heuvelman op Mallorca loopt nog steeds. De politie lijkt grotendeels afhankelijk te zijn van getuigen, aangezien er maanden na het ongeluk nog steeds grootschalige oproepen gedaan worden om ervoor te zorgen dat mensen zich melden. Zo werd er bij Opsporing Verzocht een afbeelding getoond waarop een getuige herkenbaar in beeld kwam, een drastische maatregel die zelden gebruikt wordt.

Onveilig

De politie is over het algemeen voorzichtig als het om de identiteit van getuigen gaat. De noodzaak van die voorzichtigheid werd deze week nog eens benadrukt door de Gooi- en Eemlander, een lokale krant die onderzoek deed naar de zaak rond het geweld op Mallorca. Zij ontdekten dat er bij het ouderlijk huis van één van de getuigen ruiten in zijn gegooid, waarschijnlijk op bevel van één van de verdachten. Ook bij de woning van de buurvrouw is een raam gesneuveld.

De politie tapt de communicatie van de verschillende verdachten, waaronder Stan F. Een uur voor het ingooien van de ruiten, verstuurde hij het volgende bericht naar een derde persoon: “Wanneer gaan bij [getuige] de ramen eruit?” De dag voor het incident kwam Stan F. samen met een andere verdachte, de 18-jarige Mees T. Wat zij samen hebben besproken, is onduidelijk.

Verhoor

Na het ingooien van de ruiten werd Stan F. verhoord door de politie. Tijdens het gesprek ontkende hij iets te maken te hebben gehad met de vernielingen.

Misdaad
  • iStock