Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Woede na tweet Viruswaarheid over doodgeschoten agenten

De actiegroep maakt heel wat los met de tweet over de twee doodgeschoten Duitse politieagenten.

Agenten

Enkele dagen terug zijn twee Duitse agenten doodgeschoten tijdens een verkeerscontrole. Tijdens de schietpartij sloegen ze nog alarm, maar toen de versterking ter plekke was, was het kwaad al geschied. "De vrouwelijke agent (24) was op slag dood", verklaarde politiechef Heiner Schmolzi. "Haar mannelijke collega (29) schoot het magazijn van zijn dienstwapen leeg, schoot veertien keer en werd geraakt door vier kogels afgevuurd met een jachtgeweer."

Inmiddels zijn er twee verdachten opgepakt. Een van hen, de 38-jarige Andreas S., zou een hobbyjager wiens vergunning enige tijd terug ongeldig is verklaard na het intrekken van zijn ‘persoonlijke betrouwbaarheid’. De Duitse autoriteiten sluiten niet uit dat er naast de twee huidige verdachten meer mensen betrokken zijn bij de schietpartij.

Viruswaarheid

Op de dramatische gebeurtenis, die volgens Duitse minister van Binnenlandse Zaken doet denken aan een 'executie', is zowel in Duitsland als in Nederland geschokt gereageerd. Ook het Politie Basisteam Weerijs plaatste een steunbetuiging op Twitter:

"Twee Duitse politieagenten zijn vannacht omgekomen. Tijdens een verkeerscontrole werden collega's (24 & 29) doodgeschoten. Twee jonge politieagenten die dienst deden om anderen te beschermen. Het kostte hen het leven. We will take it from here brother and sister in blue."

Maar ondanks de vele positieve reacties op het bericht van de politie-eenheid, trokken de woorden van actiegroep Viruswaarheid veruit de meeste aandacht.

"Nou, dat is wat #kortdoordebocht", aldus de tweet. "Jarenlang burgers kleineren en treiteren kan consequenties hebben."

Woede

Het zorgt voor een stortvloed aan boze reacties. Richting de actiegroep zelf én tegen voorman Willem Engel. "Ongelofelijk, wat een reactie op de moord op twee jonge mensen", zegt ene Ingrid. "Werkelijk Willem Engel u bent het laagste van het laagste wat er rond loopt."

Anderen zeggen het account van de actiegroep, vooral bekend van hun strijd tegen het huidige coronabeleid, te rapporteren. Dit in de hoop dat het social media-platform de pagina van Viruswaarheid uit de lucht haalt.

Nadat Willem Engel een maand geleden het woonadres van Sigrid Kaag (D66) het web opslingerde, is zijn persoonlijke Twitter-account geblokkeerd. "Nu onze dansleraar zijn vuil niet meer via zijn eigen account kan spuien, doet hij het hier", aldus een boze Twitteraar.

Reactie Viruswaarheid

Viruswaarheid heeft inmiddels op de ophef rond het bericht gereageerd: "Op geen enkele wijze rechtvaardigen of verheerlijken we geweld. Dat slaat er ook niet. Na twee jaar verharding kunnen er rare dingen gebeuren. We betreuren de verwarring en hechten aan verbinding ook met politie. Maar laten we alle injectieslachtoffers nooit vergeten."

Nieuws
  • Metro, AD, De Telegraaf
  • Pro Shots/MaRicMedia