Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ali B stopt voorlopig als artiest en ondernemer

SPEC, het artiestenmanagementbureau waar Ali B mede-eigenaar van is, heeft een statement de wereld ingeslingerd.

Ali B

Dat Ali B onder vuur ligt, moge duidelijk zijn. De rapper wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag in zijn rol als Voice-coach en sinds de nu al klassieke BOOS-aflevering weet Nederland ook dat er een aangifte wegens verkrachting tegen hem is gedaan.

Die aangifte had overigens niks met The Voice te maken, maar is wel van ernstige aard, zo werd duidelijk in de minidocumentaire die Tim Hofman maakte over de misstanden bij het talentenprogramma. Inmiddels is bekend dat er een tweede aangifte loopt tegen de Nederlands-Marokkaanse rapper. Bovendien wordt B meer seksueel grensoverschrijdend gedrag verweten door oud-deelnemers van The Voice en mensen die hem kennen uit de muziekindustrie.

Zelf beweert Ali B nog altijd onschuldig te zijn. "Ik ben honderd procent overtuigd van mijn onschuld", schreef hij nadat bekend werd dat er aangifte tegen hem was gedaan. "Het gaat om een beschuldiging van iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar."

Legt werkzaamheden stil

Inmiddels zijn we een tijdje verder, heeft The Voice Ali B ontslagen, zijn de vegetarische Mocro Flavour-maaltijden uit de schappen van de supermarkten gehaald, is de productie van het boek 'De Ali B-methode' stilgelegd en worden zijn hitjes niet meer afgespeeld door de publieke radiozenders.

Maar daar blijft het niet bij, zo blijkt uit een statement van SPEC. Het managementbureau laat op Instagram weten dat de rapper per direct zijn werkzaamheden als artiest, ondernemer en partner naast zich neerlegt. Dat alles in afwachting van het besluit van het OM over de twee lopende aangiftes.

Uit dat statement: "Ali zal zich focussen op zijn gezin en zich voorlopig van commentaar onthouden."

Nieuws Shownieuws Brunopress/Robert Meerding