Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oplettende kijkers: 'Heuse 'drugsdeal' live te zien op het Binnenhof'

'Ah, daar zijn de nieuwe RIVM-modellen in poedervorm', aldus een van de reacties.

Drugsdeal

Op Twitter gaat de hashtag #Hofleverancier rond nadat er beelden zijn opgedoken van een opvallend momentje op het Binnenhof in Den Haag.

Terwijl de camera's van RTL Nieuws draaien, komt Zorgminister Ernst Kuipers naar buiten waggelen. Een aantal kijkers op social media denkt echter dat er meer gebeurt rechts in beeld, namelijk een heuse 'drugsdeal'. Zomaar midden in het hart van de Nederlandse democratie. Het is wat.

"Hoe duidelijk wil je het hebben dat het een stel criminelen zijn daar in Den Haag", zegt iemand die het filmpje deelt op Twitter. "Let wel dat de dealer vervolgens ook nog eens naar binnen gaat!"

Grappige reacties

Toch neemt niet iedereen 'de deal' zo serieus als sommige Twitteraars. Want hoewel de hashtag #Hofleverancier rondgaat, merken veel mensen op dat het niet heel snugger zou zijn voor een drugsboer om op die plek een deal te sluiten "terwijl je weet dat er 800 camera’s hangen".

Het zijn ongetwijfeld autosleutels, merkt iemand op. En een ander stelt dat het best weleens zou kunnen gaan om het beroemde 'briefje van Koeman'.

Hoe dan ook, van 'Ernst Snuivers' tot 'Ah, daar zijn de nieuwe RIVM-modellen in poedervorm', het fragment is in ieder geval voer voor vele (vermakelijke) reacties.

Bizar
  • RTL Nieuws, Twitter
  • Videostill RTL Nieuws