Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gelekte versoepelingen: Horeca en cultuur mogelijk tot 22.00 uur open

Volgens de laatste berichten uit Den Haag is het kabinet van plan om het land van het slot te halen. De horeca en de cultuursector zouden mogen heropenen, maar wel met een verplichte sluitingstijd van 22.00.

Gelekte versoepelingen: Horeca en cultuur mogelijk tot 22.00 uur open

De afgelopen week heeft het kabinet grootschalige kritiek ontvangen op het feit dat de horeca en cultuursector gesloten bleven, terwijl veel andere winkels en bedrijven de deuren weer mochten openen. Vanwege die kritiek en een aantal gunstige prognoses van het RIVM wil het kabinet het roer nu omgooien en de twee achtergebleven sectoren alsnog de vrijheid geven om open te gaan. Dit meldt het AD aan de hand van een aantal bronnen uit Den Haag.

Onder voorwaarden

De nieuwe versoepelingen komen wel met een aantal voorwaarden om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Het zal onder andere gepaard gaan met een maximum aantal bezoekers: bij binnenevenementen 1250 mensen en bij buitenevenementen één derde van de capaciteit. Ook zal overal de coronatoegangspas gebruikt moeten worden.

Flexibele sluitingstijd

De sluitingstijd van 22.00 is nog niet definitief. Er is bijvoorbeeld ook een optie waarbij het kabinet kiest voor een variabele sluitingstijd. Dan worden er na 20.00 bijvoorbeeld geen mensen meer binnengelaten, maar hoeven bezoekers het bedrijf pas om uiterlijk 22.00 te verlaten. Er zijn echter twijfels over de mogelijkheid om zulke regels te handhaven.

Burgemeestersberaad

Als de ziekenhuiscijfers positief blijven, zouden de versoepelingen dit weekend al toegepast kunnen worden. Het kabinet wil een aantal details van de versoepelingen, zoals de sluitingstijd, eerst nog bespreken met het burgemeestersberaad. Morgen wordt de knoop officieel doorgehakt.

Nieuws
  • Pro Shots