Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'De Slager', aartsrivaal van Ridouan T., vermoord in Spanje

Ebrahim Buzhu, bijgenaamd 'De Slager', is dood gevonden in een uitgebrande auto in Zuid-Spanje. Hij zou al tijden op de dodenlijst van Ridouan T. staan vanwege de informatie die hij aan de politie had prijsgegeven.

De Slager

De Utrechtse drugshandelaar Ebrahim Buzhu had het al een tijdje aan de stok met Neerlands meest beruchte crimineel, Ridouan T. Dit omdat Buzhu (52), bijgenaamd 'De Slager', degene was die T. en zijn organisatie als eerste bij de politie in beeld bracht. Was, want hij kan er inmiddels niets meer over vertellen. Hij is in Zuid-Spanje geliquideerd.

Het Parool meldt dat het lichaam van Buzhu afgelopen weekend in een uitgebrande auto werd gevonden. Die auto bevond zich in Zuid-Spanje, in de buurt van Cádiz. Buzhu zou door zijn hoofd zijn geschoten. De regionale krant Diario de Cadiz meldt dat een vrouw tijdens een wandeling met haar hond op het lichaam van een man met "mogelijk de Nederlandse autoriteit" stuitte.

Belangrijke naam in de wereld van de coke

Al in de zomer van 2015 deed Buzhu bij de Landelijke Recherche aangifte van een levensbedreigende situatie. Hij wees naar T. als 'grote speler in de cokehandel' en beschuldigde hem ervan opdracht te hebben gegeven voor meerdere huurmoorden. Het prijsgeven van deze informatie zou ervoor hebben gezorgd dat hij vanaf toen op de dodenlijst van T. stond. Toch was hij niet de eerste die van de aardbodem werd weggevaagd: in april en juni 2016 werden twee criminelen uit Buzhu's organisatie om het leven gebracht. De eerste moord was op Samir Erraghib. Zijn 7-jarige dochtertje zat naast hem toen hij werd geliquideerd.

Doelwit voor huurmoord

Buzhu was er niet gerust op, en terecht. Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-proces waarin T. een belangrijke verdachte is, heeft al eens verklaard dat Buzhu een doelwit was voor een huurmoord. Daarom leefde Buzhu grotendeels ondergedoken in het buitenland en was hij zeer voorzichtig met elke stap die hij zette. Het lijkt er nu toch op dat zijn reputatie hem heeft ingehaald.

Of de moord een wraakactie van T. is, is momenteel echter nog onduidelijk. De Spaanse politie onderzoekt de zaak, maar laat nog niets los over een motief of verdachten.

Misdaad
  • RTL Nieuws, NOS
  • Vidar Nordli-Mathisen