Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drie stagiaires gevangenis Zaanstad ontslagen: 'Eéntje had telefoonseks met gevangene’

Afgelopen week zijn er drie stagiaires van Justitieel Complex Zaanstad ontslagen, nadat ze iets te close raakten met een mannelijke gevangene. 

Drie stagiaires gevangenis Zaanstad ontslagen: 'Eéntje had telefoonseks met gevangene’

Het is weer raak in ‘de feestbajes’. Een drietal stagiaires dat werkte bij de PI in Zaanstad is ontslagen nadat ze ‘seksueel contact’ hadden met criminelen. Dat meldt NH Nieuws aan de hand van een aantal bronnen.

De vrouwen, die werkten bij het re-integratiecentrum, zouden buiten werktijd telefoongesprekken gevoerd hebben met gedetineerden. Die telefoongesprekken zouden niet altijd even mild geweest zijn. "Ze hadden meerdere keren telefoonseks”, melden anonieme bronnen aan NH Nieuws. "Ze hadden het over neuken, beffen, seks.”

Op bezoek

Eén van de dames ging nog een stapje verder. Zij had contact met een crimineel die op een zeker moment werd overgeplaatst naar een andere gevangenis en besloot daar bij hem op bezoek te gaan. De directeur van de desbetreffende bajes kreeg het in de gaten en besloot contact op te nemen met de PI Zaanstad. Als gevolg daarvan werd er een onderzoek gestart.

Een woordvoerder van Dienst Justitiële inrichtingen reageerde via NI Nieuws: “Niet-professioneel contact met gedetineerden is volstrekt onacceptabel en kan de veiligheid in de inrichting schaden.” In Zaanstad hebben volgens de woordvoerder 'handelingen plaatsgevonden die niet door de beugel kunnen'. De stage van de drie dames is dan ook per direct beëindigd.

Feestbajes

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn geweest in de PI Zaanstad. Laatst werd een juridisch medewerker betrapt op orale seks met een gevangene in de spreekkamer. “Ik zag haar hoofd op en neer gaan en toen ik ze betrapte, stond ze op en veegde haar mond op een rare manier af” vertelde een getuige. Drie maanden daarvoor werd de dochter van een leidinggevende bij de gevangenis ook ontslagen vanwege een seksuele relatie met een gedetineerde.

Misdaad
  • Paul Tolenaar