Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Haagse bronnen: 'Toch meer versoepelingen'

Eerder leek het er nog op dat winkels alleen op afspraak open mochten, maar bronnen melden dat het kabinet zich heeft bedacht.

Versoepelingen

Nederland zit alweer een tijdje op slot. Winkels mogen hun spulletjes niet verkopen, de lichten in de restaurants en kroegen blijven uit en ook de hogescholen en universiteiten zijn alweer even dicht. Tot groot ongenoegen van veel Nederlanders.

Niet gek dat er vol spanning wordt uitgekeken naar vanavond 19:00: het moment waarop het 'nieuwe' kabinet haar eerste persconferentie zal houden. Vanaf nu niet meer met De Jonge als vaste sidekick van Rutte, maar met Ernst Kuipers als nieuwe Zorgminister.

Lekken

Maar tradities zijn tradities, en dus wordt er weer volop gelekt. Eerder meldden Haagse bronnen dat zowel het hoger onderwijs als de mbo-scholen weer fysiek les mogen geven. Dat was al eerder toegestaan voor het lager onderwijs, de middelbare scholen en buitenschoolse opvang.

Nieuwe info

En ook de winkels zouden weer ietsjepietsje meer ademruimte krijgen door de invoering van winkelen op afspraak. De horeca en cultuursector zouden daarentegen op slot blijven. Tot groot ongenoegen van veel brancheverenigingen, ondernemers en iedereen die weer gewoon een pilsje wil nuttigen in de kroeg, in plaats van op de bank naast moeders de vrouw.

Maar enkele uren voordat de persconferentie wordt uitgezonden, ligt er nieuwe informatie op straat. Volgens deze laatste berichten zouden winkels vanaf zaterdag open mogen van 09:00 tot 17:00. Daarbij komt dan een maximum capaciteit van één persoon per vierkante meter. Het kabinet zou het zogenaamde 'winkelen op afspraak' dus op het laatste moment geschrapt hebben.

Horeca

De horeca gaat naar verwachting niet open morgen. Het kabinet wil de situatie volgens ingewijden "nog even aankijken". Mochten er geen onverwachte dingen gebeuren, dan zouden cafés, restaurants en andere horeca-gelegenheden over tien dagen weer gasten mogen ontvangen.

Nieuws
  • NU.nl
  • Pro Shots/Henk Korzelius