Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advies OMT: ‘Fikse uitbreiding mondkapjesplicht’

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft een aantal nieuwe adviezen aan het kabinet gegeven over het coronavirus. Hierin staan mondkapjes centraal. Het OMT adviseert namelijk om de mondkapjesplicht flink uit te breiden. 

Advies OMT: ‘Fikse uitbreiding mondkapjesplicht’

Als het aan het OMT ligt gaan we de mondkapjes veel vaker en op meer plekken dragen. Zo adviseren ze dat iedereen vanaf 13 jaar oud continu een mondmasker draagt. Dit geldt ook wanneer iemand zit, tenzij er gegeten of gedronken wordt.

De mondkapjesplicht geldt nu in de supermarkt en het openbaar vervoer. Het OMT adviseert het gebruik van mondkapjes straks ook in andere binnenruimtes, zoals hogescholen, horecagelegenheden, winkels, sportlocaties, bedrijven en kantoorruimtes.

Buiten ook mondkapjes

Het advies is daarnaast om de mondkapjes ook te dragen in drukke publieke buitenruimtes waar geen afstand gehouden kan worden. Denk aan winkelstraten, bij sportevenementen, tijdens demonstraties en op drukke markten.

Betere maskers

Ook adviseert het Outbreak Management Team om uitsluitend gebruik te maken van medische mondneusmaskers van minimaal type 2. “Deze maskers bieden een iets betere bescherming tegen uitstoot van virusdeeltjes in de omgeving dan niet-medische maskers en bieden de drager daarnaast ook meer bescherming tegen het oplopen van een infectie”, klinkt het in het advies.

Nieuws
  • Pro Shots