Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sigrid Kaag wordt morgen digitaal beëdigd vanwege positieve coronatest

De frontvrouw van D66 is besmet met het coronavirus.

Sigrid Kaag

Sigrid Kaag zal morgen niet fysiek aanwezig zijn bij de beëdiging van het nieuwe kabinet. De D66-frontvrouw werd positief getest op corona en zal vanuit haar eigen woonkamer beëdigd worden als minister van Financiën.

Quarantaine

"Ik ben positief getest op Corona. Mijn quarantaine zal dus helaas nog wat langer duren", deelde Kaag zojuist via Twitter. Morgen wordt ze beëdigd als minister van Financiën in het nieuwe kabinet, maar dit zal totaal anders verlopen dan verwacht.

Gelukkig is er geen sprake van ernstige klachten. Kaag laat namelijk weten dat ze zich prima voelt. "De beëdiging tot minister van Financiën zal morgen digitaal plaatsvinden. Het is een iets andere start dan ik had gehoopt, maar ik ga vol energie aan de slag", stelt ze dan ook.

Beëdiging nieuwe kabinet

Het was niet zonder reden dat de D66-leidster in quarantaine zat. Iemand in haar directe omgeving werd positief getest, waarna Kaag in thuisisolatie moest. Gisteren was ze hierom ook niet aanwezig bij het constituerend beraad, de eerste vergadering van de nieuwe regeringsploeg.

Morgen vindt de beëdiging van het nieuwe kabinet plaats en wordt de traditionele bordesfoto gemaakt. Vanaf dan gaan de 29 nieuwe bewindslieden aan de slag.

Nieuws
  • NU
  • BrunoPress