Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Woning John van den Heuvel extra beveiligd - Achtervolger is 36-jarige Utrechter

Er is nieuwe informatie beschikbaar gesteld over de situatie van misdaadverslaggever John van den Heuvel.

Woning John van den Heuvel extra beveiligd - Achtervolger is 36-jarige Utrechter

Gistermiddag vond er een politieactie plaats op de A2 vanwege een dreiging rond John van den Heuvel. Een verdachte man in een zwarte Audi RS3 zou de misdaadverslaggever hebben achtervolgd. Hij werd door de politie gearresteerd en zit sindsdien vast. Inmiddels is bekendgemaakt dat het gaat om een 36-jarige man uit Utrecht.

John van den Heuvel bevestigt dat de arrestatie plaatsvond omdat er zorgen waren om zijn veiligheid. Volgens de verslaggever ging het om een ‘onoverzichtelijke, mogelijk verdachte situatie.’ Op Instagram bedankt hij de politiebeveiligers van de DKDB voor het ingrijpen.

Extra beveiliging

Na de politieactie werd Van den Heuvel volgens protocol naar een politielocatie in Driebergen gereden. Bij het gebouw van de landelijke eenheid werd extra beveiliging ingeschakeld.

Ook bij de woning van de misdaadverslaggever is de bewaking flink aangescherpt. NH Gooi meldt dat er zwaarbewapende agenten in de buurt lopen, politiewagens rondrijden en een politiehelikopter vliegt in de buurt van de plaats.

Mocro Maffia

Van den Heuvel presenteert onder andere de Videoland-serie De Jacht op de Mocro Maffia. In het programma beschrijft hij de opkomst van de criminele organisatie van Ridouan Taghi. In de serie vertelt hij onder andere dat de Mocro Maffia wraakacties organiseert tegen journalisten die de namen van hun leden noemen. In het verleden heeft de organisatie een aanslag gepleegd op het kantoor van De Telegraaf, waar Van den Heuvel ook werkzaam is.

Misdaad BrunoPress