Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dreiging rond John van den Heuvel: A2 afgezet bij grootschalige politieactie

De grootschalige politieactie van vanmiddag, waarbij onder andere de A2 werd afgesloten en het hoofdgebouw van de Landelijke Eenheid in Driebergen extra werd beveiligd, gebeurde volgens De Telegraaf naar aanleiding van een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel.

John van den Heuvel

De snelweg tussen Breukelen en Maarssen werd rond 13:00 vanmiddag afgesloten na een achtervolging die in Amsterdam begonnen was. Bij de actie waren veel politiewagens betrokken, alsook een helikopter. Uiteindelijk is er één persoon gearresteerd.

Tegelijkertijd verzamelden zich voor de Landelijke Eenheid in Driebergen agenten met automatische wapens. Op deze locatie houden agenten zich onder andere bezig met de bestrijding van zware, georganiseerde criminaliteit.

TBP

De Landelijke Eenheid vanmiddag op Twitter: "Bij het incident vanmiddag op de #A2 was een auto betrokken met daarin een te beveiligen persoon (TBP). Vanwege het veiligheidsprotocol is de TBP naar de dichtstbijzijnde politielocatie gereden. De politie onderzoekt de zaak en kan er op dit moment niet inhoudelijk op ingaan."

John van den Heuvel

Inmiddels is bekend dat deze 'te beveiligen persoon' John van den Heuvel was. Volgens Het Parool leek het erop dat de gepantserde wagens van Van den Heuvel en zijn beveiligers - de misdaadjournalist wordt 24/7 bewaakt - achtervolgd werden. Van den Heuvel is toen onder begeleiding richting Driebergen gebracht.

In de Audi die Van den Heuvel zou hebben gevolgd, bleek iemand met een strafblad te zitten. Deze persoon is ter plekke gearresteerd. Aanwezige specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst hebben na onderzoek niks aangetroffen in de auto.

"We onderzoeken het incident in volle omvang," aldus een woordvoerder van de Landelijke Eenheid tegen het Parool "maar de maatregelen zijn uit voorzorg genomen."

Nieuws
  • De Telegraaf, Het Parool
  • Pro Shots/Koen Laureij