Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie waarschuwt: zoon Peter R. de Vries verkeert in levensgevaar

Volgens de politie verkeert Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries in levensgevaar. 

Politie waarschuwt: zoon Peter R. de Vries verkeert in levensgevaar

Volgens een tip aan de politie zouden onbekenden van plan zijn om Royce de Vries te vermoorden. Een exacte reden is onbekend, maar De Vries vermoedt dat zijn betrokkenheid bij het Marengo-proces er iets mee te maken heeft.

“De enige reden die ik kan bedenken, is dat ik als advocaat de onschuldige zussen van Nabil B. heb bijgestaan in een civiele kwestie tegen de staat. Daar ben ik mee gestopt toen mijn vader was neergeschoten,” verklaart De Vries in Het Parool.

“Ik deed dat uit veiligheidsoverwegingen anoniem, zó anoniem dat zelfs andere kantoorgenoten van niets wisten, maar de opsporingsdiensten zijn zo onzorgvuldig geweest het te laten uitlekken, waarna het ook nog eens in de media is gemeld.”

Maatregelen

Royce de Vries laat in het bericht ook weten dat hij inmiddels strenger beveiligd wordt. “Naar aanleiding van de dreiging die er momenteel kennelijk op mij rust, zijn veiligheidsmaatregelen getroffen en wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de herkomst van deze dreiging,” zegt De Vries. “Ik hoop met het naar buiten brengen van deze informatie de dreiging te doen stoppen.”

Aanslag Peter R. De Vries

Peter R. de Vries, de vader van Royce, werd vorig jaar neergeschoten in Amsterdam. Hij overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. De aanslag op Peter wordt gelinkt aan de Mocro Maffia, net als de eerdere liquidaties van Derk Wiersum en Reduan B. (de broer van kroongetuige Nabil B.).

Of de bedreiging van Royce de Vries ook vanuit de organisatie van Ridouan Taghi komt, is onbekend.

Misdaad
  • BrunoPress