Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizarre uitvinding: als je deze tv likt, proef je wat er op het scherm te zien is

De uitvinding waar we allemaal op zaten te wachten.

Bizarre uitvinding: als je deze tv likt, proef je wat er op het scherm te zien is

Ooit beelden op televisie langs zien komen van exotisch eten waarvan je dacht: ‘Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat smaakt, maar ja: waar moet ik het ooit gaan proeven?’ Dan hebben wij de ideale uitvinding voor je. De Japanse wetenschapper Homei Miyashita heeft een televisie in elkaar geknutseld waarmee je alles dat op het scherm te zien is, kunt proeven.

Spuitbussen

‘Hoe werkt dat in godsnaam?’, horen wij u vragen. Dat zit als volgt: De machine heeft tien spuitbussen met verschillende smaken, die gemixt en gemengd kunnen worden om vrijwel elke smaaksensatie op aarde na te bootsen. Het resulterende goedje wordt vervolgens op het beeldscherm gespoten, waarna u met één lik kunt allerlei exotisch eetwaar kunt proeven.

Ideaal natuurlijk om van afstand mee te kunnen prikken bij de meest luxe restaurants, maar wij zien ook wel andere opties. Komt er een reclame langs voor een nieuwe smaak chips? U kunt meteen even testen. Er wordt een pilsje getapt op televisie? U likt direct even mee. Een verrukkelijke biefstuk ligt te sudderen op de grill? U laat uw tong even snel over het scherm glijden.

En wat dachten we van het tegenovergestelde? Ook de ranzigste smaken zullen zo veilig te testen zijn. Hoe smaakt een dikke drol nou eigenlijk? Is zo’n plantaardige kipnugget nou een beetje te vreten? Is kattenvoer echt zo lekker als het lijkt? Het antwoord op al die vragen is slechts een lik van u verwijderd.

Te koop?

Nouja, een lik en een beetje geduld, want er is nog geen versie van deze televisie op de markt. Heel lang kan het volgens Miyashita echter niet meer duren en bovendien is de machine met een verwachte prijs van 800 euro nog redelijk betaalbaar ook. Dat is maar goed ook, want wij kunnen niet wachten om de proef op de som te nemen.

Bizar
  • iStock