Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

René van der Gijp over band met Wilfred: ‘Zeggen alleen gedag’

Het wil niet boteren tussen René van der Gijp en Wilfred Genee. De mannen hebben buiten de uitzendingen van VI weinig contact met elkaar.

René van der Gijp over band met Wilfred: ‘Zeggen alleen gedag’

Sinds de racisme-uitzending van Veronica Inside is er weinig contact meer tussen Wilfred Genee en René van der Gijp. Dat vertelt die laatste in gesprek met RTL Boulevard. “We zaten toen een beetje in dat gedoe met VI”, vertelt hij. “Maar Wilfred heeft het er nu nog over.”

Racisme-rel

Het gekibbel van de Veronica Inside-mannen ontstond nadat Derksen zijn ongezouten mening gaf over rapper Akwasi, die felle uitspraken had gedaan over Zwarte Piet. Derksen, die nooit een blad voor de mond neemt en dat in de toekomst ook zeker niet gaat doen, suggereerde vervolgens dat Akwasi Zwarte Piet zou zijn.

Een complete racisme-rel volgde en later werd daar nog een speciale aflevering aan gewijd. Derksen stelde dat het 'een verkeerde grap' was, dat het werd uitvergroot en een grote rel volgde. Excuses aanbieden? Nee hoor, dat ging Derksen niet doen. Daarnaast waren collega Van der Gijp en hij niet tevreden met het optreden van presentator Wilfred Genee. Genee zou hen namelijk voor het blok hebben gezet met de uitzending. Gekibbel alom.

Ruzie

De spanningen liepen in die periode hoog op tussen de mannen. Later besloten ze wel om het programma door te zetten, maar in gesprek met RTL Boulevard laat Van der Gijp weten dat het nog steeds niet helemaal lekker loopt tussen hem en Wilfred. “Wij verdiepen ons gewoon niet in elkaar en dan krijg je elke keer rare botsingen”, vertelt hij. We zitten weleens te praten en dan begint hij er weer over. Dan denk je: ‘stop nou eens man. Laat gaan. We zijn gewoon verder gegaan.”

Persoonlijke problemen

Tijdens de opnames van VI Oranjezomer overleed de vader van Wilfred. Die situatie maakte het contact tussen de mannen niet veel beter. “Hij is best wel iemand die zulke dingen in zichzelf opkropt. Dat wist ik niet. Daar hadden we wat beter rekening mee moeten houden”, vertelt Van der Gijp. “Als er iets met Wilfred zijn vader is gebeurd, praat ik met hem, maar voor de rest zeggen we alleen maar gedag.”