Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gelekt: avondlockdown verlengd tot half januari, scholen eerder kerstvakantie

Er komt weer een persconferentie aan en dat betekent dat er weer maatregelen worden gelekt. Zo bevestigen NOS en RTL Nieuws dat de kerstvakantie voor basisschool-leerlingen naar voren gehaald wordt en dat de avondlockdown tot halverwege januari van kracht blijft.

Basisscholen

Cijfers en maatregelen

De afgelopen tijd zijn er weer allerlei maatregelen van kracht geworden en vooralsnog lijkt de stijging van de positieve testgevallen te zijn gestopt. Ook het aantal ziekenhuisopnamen en het aantal IC-opnamen hebben een voorzichtige daling ingezet. Versoepelen? Nee, zegt het demissionaire kabinet, aldus Haagse bronnen.

Regels rond feestdagen

Bijna zeker is dat we met de feestdagen nog steeds volop te maken hebben met coronamaatregelen. De avondlockdown, waarbij horeca en niet-essentiële winkels na 17.00 uur de deuren sluiten, wordt verlengd tot en met 14 januari. Ook sporten na 17:00 blijft voorlopig onmogelijk en het advies om thuis maximaal vier gasten te ontvangen, blijft staan.

Een heikel punt was een eventuele vroegere sluiting van de basisscholen. Door contacten tussen kinderen voor de feestdagen te beperken, wil het OMT voorkomen dat zij het virus straks doorgeven aan familieleden. Zojuist is duidelijk geworden dat het demissionaire kabinet meegaat in deze redenering.

In plaats van op 24 december sluiten de basisscholen naar verwachting volgende week dinsdag al. Het is nog niet bekend of er in de rest van de week online wordt lesgegeven, of dat het echt om vrije dagen gaat. Daarover waarschijnlijk meer tijdens de persconferentie.

Nieuws
  • T&W, NOS
  • BrunoPress