Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Teambaas van Max Verstappen heeft verrassing voor Nicholas Latifi

Max Verstappen was hoogstwaarschijnlijk geen kampioen geworden zonder het werk van Williams-coureur Nicholas Latifi. Volgens Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, is dat wel een presentje waard.

Teambaas van Max Verstappen heeft verrassing voor Nicholas Latifi

De ideale crash

Toen we afgelopen zondag aan de laatste tien rondes van de GP in Abu Dhabi begonnen, verwachtte de hele wereld dat Hamilton aan het eind van de race wereldkampioen zou worden. Zijn voorsprong was dusdanig groot dat er een klein wonder nodig was om Max Verstappen, die op dat moment meer dan 10 seconden achterstand van zijn grootste tegenstander had, nog een kans op de wereldtitel te geven.

Gelukkig voor Max kwam dat wonder met nog vier rondes te gaan opeens uit de hemel vallen. Het was Williams-coureur Nicholas Latifi die vlak voor het einde van de race de controle over zijn wagen verloor en hem tegen de muur aan ramde. Er kwam een safety car, alle auto’s tussen Max en Lewis werden weggehaald, er mocht nog één ronde geracet worden en de rest is geschiedenis.

Cadeautje

Zonder de crash van Latifi was de kans vrijwel nihil geweest dat Max de laatste race van 2021 en daarmee het kampioenschap zou kunnen winnen. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is dan ook van mening dat de Williams-coureur een presentje verdient voor zijn bijdrage aan de overwinning. Aan Sky Sports liet Horner weten dat er al een dosis Red Bull onderweg is naar het adres van de Canadees.

“Hij krijgt sowieso een levensvoorraad Red Bull”, grapte Horner in gesprek met de sportzender. "We hadden iets nodig van de racegoden toen we aan de laatste tien ronden bezig waren. Bedankt Nicholas Latifi voor die safety car. Ik moet zeggen dat de stewards het geweldig hebben gedaan om de race weer op gang te krijgen."

Niet de bedoeling

Hoewel veel coureurs sympathie hadden voor Max en duimden voor zijn overwinning, heeft zoiets volgens Latifi geen invloed gehad op de uitkomst van de race. “Ik weet niet hoe de race zich ontvouwde voor de crash, maar het zorgde inderdaad wel voor een mogelijkheid op het eind”, vertelde hij in een interview na de crash. “Dat was niet mijn intentie.”

Sport
  • Pro Shots