Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Àhhhhhhh: 'Dries Roelvink waarschijnlijk niet naar Songfestival voor Nederland'

Het was zo'n mooi plan: ons Dries naar het Eurovisie Songfestival. Het lijkt er echter sterk op dat Mister Strakke Gele Speedo ons niet gaat vertegenwoordigen tijdens het glitter-and-glamourspektakel in Italië.

Dries Roelvink

God oh god wat een blamage afgelopen Songfestival. Jeangu Macrooy wist geen potten te breken en taaide af met een teleurstellende 23e plek. Dat kan beter, dacht ook Dries Roelvink. De regenboogglitter was de tent nog niet uitgeveegd of de volkszanger met hagelwitte glimlach slingerde een open sollicitatie het web op. "Ik ga volgend jaar zelf wel", aldus Roelvink destijds.

Een grap? Nee, nee. Op 28 juli tijdens de 3FM-zomerochtendshow Morning Glory zette hij zijn plan kracht bij. "Er zijn niet echt sensationele dingen gebeurd, maar wat voor mij wel belangrijk is, is dat mijn inzending voor het songfestival nu klaar is", aldus de zanger afgelopen zomer. "Het is een Engelstalig liedje met een Italiaanse kreet erin."

Helaas pindakaas

Maar helaas voor alle fans van Dries, en dat zijn d'r een boel, vergis je niet, lijkt het erop dat hij ons land niet gaat vertegenwoordigen in Italië. Radioman Rick Romijn dropte vandaag namelijk een bommetje en zei via 'Hilversumse bronnen' te weten wie het wel wordt, en wel LAKSHMI.

Wie? LAKSHMI, een zangeres die haar eigen muziek omschrijft als pop noir. En ken je haar muziek niet, dan heb je haar wellicht gezien als deelnemer van Wie is de Mol? of De Slimste Mens.

Romijn deelde overigens bij zijn onthulling nog een saillant detail: LAKSHMI kreeg volgens hem van AVRO/TROS de voorkeur boven Armin van Buuren en Jaap Reesema, die voor de gelegenheid samen een nummer hadden gemaakt. De afwijzing van het duo zou zelfs geleid hebben tot een relletje achter de schermen, deelt de radioman.

Enfin, wij hadden graag Dries gezien. Of anders René le Blanc, dat was ook top geweest.

Entertainment
  • Veronica Inside Ochtendshow, RTL Boulevard
  • Get in the Picture/Brunopress.nl