Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een kussengevecht houden is nu een officiële sport

Van de slaapkamer naar de ring.

Kussengevecht

Waar kussengevechten van origine vooral tijdens slaapfeestjes plaatsvonden, heeft het fenomeen nu haar weg naar de ring gevonden. Deelnemers: getrainde topsporters, in plaats van hyperactieve kinderen.

Pillow Fight Championship

Onder de naam Pillow Fight Championship (PFC) organiseert Steve Williams het allereerste officiële Kussengevecht Kampioenschap in Florida. Op 29 januari 2022. Aan deze allereerste editie doen voornamelijk sporters mee met een verleden in de professionele vechtsporten. MMA, boksen, dat werk.

Williams had altijd al de droom om dit 'kinderspelletje' van de slaapkamer richting een echte boksring te verplaatsen. Dat moment is nu daar en hij zegt dat het alle drama heeft van de klassieke fysieke vechtsporten, zonder echt bloederig te worden, zoals dat bij MMA of boksen wel het geval is.

'Hardcore slingeren met kussens'

"Het is niet iets waarbij je gewoon een beetje zit en lacht, terwijl de veren door de lucht vliegen", aldus de CEO van het Pillow Fight Championship tegen Reuters. "Het is serieus. Het is hardcore slingeren met speciale kussens."

Juist daarom denkt Williams dat het knokken met kussens een succes kan worden. "De vechters willen niet gewond raken en veel mensen willen geen bloed zien", legt hij uit. "Het gaat om de competitie."

Mainstream

Of Pillow Fighting een groot publiek zal aanspreken? De organisator schat in van wel. Juist omdat het iets nostalgisch heeft - iedereen met broertjes en/of zusjes heeft vroegâh immers wel geprobeerd elkaar op deze manier de hersens in te slaan, is de gedachte. Williams hoopt dan ook een compleet nieuw publiek aan zich te binden

Pillow Fighting is voorlopig alleen te bekijken op streaming platform FITE.

Sport
  • Reuters, CNN
  • Pro Shots/Action Images