Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Harry Mens wil eerste gekozen minister-president van Nederland worden

Harry for president!

Harry Mens

Altijd genieten geblazen als Harry op tv is. In zijn programma Business Class heeft de inmiddels 74-jarige presentator één-op-één-gesprekken met politici, ondernemers en showbizz-typjes. Of als je echt gelukt hebt: Willem van Hanegem.

'Systeem klopt voor geen kant'

Niet zelden gaat het bij Mens aan tafel over maatschappelijke kwesties en politiek, waarbij de geboren Lissenaar zijn eigen politieke voorkeur ook niet onder stoelen of banken steekt. Rechts-conservatief, zo typeert hij zichzelf. En in dat licht vroeg Nieuwe Revu hem naar het huidige politieke landschap.

"Dat vind ik heel zielig", aldus de presentator/makelaar/crematoriumeigenaar. "Het systeem klopt voor geen kant. We moeten naar een gekozen minister-president die zes jaar regeert, zijn eigen regering samenstelt en ministers kan wegsturen. Dan kun je tenminste beleid maken. Nu zit Rutte de hele dag te puzzelen: wie zal ik nu eens bellen om dat voorstel erdoor te krijgen? Het is een schaakpartij geworden."

Mens for president!

Kan dus beter, als je het Mens vraagt. Maar hoe zit het eigenlijk met z'n eigen politieke ambities? "Alleen als gekozen minister-president", aldus onze toekomstige leider.

Het eerste dat hij dan zou veranderen is de mogelijkheid voor de politiek om overal bezwaar tegen te maken. "Dat mag je één keer doen," zegt hij, "maar je kunt dat niet keer op keer op keer blijven doen. Op zulke procedures loopt de hele woningmarkt vast, want niemand krijgt iets gedaan. Voorts vind ik dat je arme mensen moet helpen, dus ik ben niet asociaal. Bij Huis ter Duin zie ik soms miljonairs een kopje koffiedrinken die tegen elkaar zeggen: 'Ik had mijn AOW deze maand weer op tijd.' Rijke mensen moeten geen AOW krijgen."

En z'n eigen AOW'tje dan? Mens: "Dat gaat in de flow mee naar allerlei goede doelen."

Entertainment
  • Nieuwe Revu
  • Get in the Picture/Brunopress.nl