Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hamilton vreest voor COVID: 'Ik hou mijn adem in als mensen dichtbij komen'

Met nog maar twee races op de kalender is de zevenvoudig wereldkampioen als de dood om een besmetting op te lopen. Een positieve test kan immers een enorm negatief effect hebben op zijn titelkansen.

Hamilton vreest voor COVID: 'Ik hou mijn adem in als mensen dichtbij komen'

Na een seizoen vol ups en downs jaagt Lewis Hamilton nog altijd op een recordbrekende achtste titel. De Brit is in een bittere strijd verwikkeld met Max Verstappen en Red Bull, maar gaat na twee dominante overwinningen in Brazilië en Qatar met de beste papieren de finaleraces in. Door het superieure vermogen en de uitstekende balans van de Mercedes lijkt Sir Lewis niet meer te stoppen.

Adem inhouden

Afgezien van die vervelende Nederlander die maar podiums binnen blijft halen ligt er echter nog steeds een groot gevaar op de loer: een positieve coronatest. Hamilton loopt als kerngezonde topsporter weinig risico op serieuze klachten, maar een positieve test betekent hoe dan ook dat hij één van de twee cruciale races laatste zal moeten missen. Tegenover Auto Motor und Sport deed Lewis een boekje open over de constante angst waarmee hij moet leven:

"Je leeft in constante angst. Voor de mensen om me heen is het niet zo'n probleem om een dagje werk te missen, maar voor ons als coureurs can het cruciaal zijn. Als je één of twee races mist, is het jaar over. [Andere coureurs] lijken er niets om te geven of ze het krijgen of niet. Dat voelt vreemd voor mij."

"Vorig jaar was het seizoen compacter. De moeilijke periode duurde slechts zes maanden. Nu zitten we bijna een jaar lang met deze situatie. De regels zijn een beetje losser geworden op sommige gebieden. Het is makkelijk om nonchalant te worden en in de problemen te komen. Dus daar moet je altijd om denken. Ik hou mijn afstand van iedereen en hou altijd mijn adem in wanneer er mensen om me heen staan."

Long COVID net opgelost

Uitgesloten worden van de titelstrijd is echter niet de enige zorg van Hamilton. Volgens de Mercedes-kopman had hij van zijn eerste besmetting voorafgaand aan de Grand Prix van Sakhir van vorig jaar nog bijzonder lang last. De 'long COVID' symptomen die hem op het podium in Hongarije deden wankelen hielden hem de complete eerste helft van het seizoen van 2021 onder niveau:

"De eerste helft van het seizoen was één van de moeilijkste die ik ooit doorgemaakt heb. Ik kan er meer over vertellen in de toekomst, maar ik voel me eindelijk beter. Ik concentreerde me op het herstelprogramma en de training, gebruikte ademhalingstechnieken en liep bijna elke dag hard. Vanwege die meer intense training, had ik geen problemen met de hetere races na de zomerstop. Daar ben ik dankbaar voor. Ik heb het gevoel dat ik er eindelijk vanaf ben."

Sir Lewis moet zich nog een dikke drie weken gedeisd houden om het seizoen heelhuids door te komen. Voorlopig kan hij dus even niet naar extravagante gala's en modeshows. De Instagram feed blijft voorlopig dus even leeg.

Sport
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team