Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OMT-advies: horeca, niet-essentiële winkels, kappers en meer dicht om 17:00

Alles potdicht van 17:00 tot 05:00, dat adviseert het OMT. Het onderwijs mag daarentegen wel helemaal openblijven van het Outbreak Management Team, al was men daarover 'hopeloos verdeeld', aldus een lid.

horeca

In spanning wachten we af waar de hoge heren en dames in Den Haag nu weer mee op de proppen komen. De vraag is immers allang niet meer óf er zwaardere maatregelen komen, maar eerder welke.

Alles dicht om 17:00

Wat het OMT betreft is dat in ieder geval nog strengere sluitingstijden voor zo'n beetje alle sectoren. Dat betekent dat onder andere de kroegen, restaurants, alle niet-essentiële winkels, bioscopen, musea, theaters hun deuren in het slot moeten gooien van 17:00 tot 05:00. Dat geldt ook voor kappers, pretparken en dierentuinen.

Scholen open

De scholen (basis- en voortgezet onderwijs) mogen daarentegen openblijven van het OMT. Dit omdat een sluiting schadelijk zou zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Het adviesorgaan vindt dat daar inmiddels genoeg wetenschappelijk bewijs voor is.

Over het advies om scholen niet te sluiten, was het OMT overigens 'hopeloos verdeeld', aldus een lid. Dat schrijft De Telegraaf. Zo pleitte Diederik Gommers eerder nog voor 'keiharde maatregelen', inclusief een complete sluiting van het onderwijs. De meeste besmettingen zitten op het moment immers bij schoolkinderen en hun ouders.

Nog geen knopen doorgehakt

Tot zover het OMT-advies. Maar hoe denkt de politiek erover? Dat is nog niet helemaal duidelijk. Op dit moment wordt er koortsig overleg gepleegd. Niet alleen over de sluitingstijden en de scholen, maar over ook nog striktere adviezen over thuisbezoek en dergelijke.

Vrijdag wordt er officieel een klap op gegeven, waarna er 's avonds hoogstwaarschijnlijk een persconferentie volgt.

Nieuws
  • De Telegraaf
  • Pro Shots/Jules van Iperen