Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderwereld looft beloning uit voor informatie over kroongetuigen

Nabil B., Tony de G., Peter la Serpe - in grote strafzaken gaat justitie maar al te graag met kroongetuigen in zee. Daar heeft de criminele onderwereld zeker geen baat bij, dus ze leggen nog maar eens nadruk op het eeuwenoude gezegde ‘snitches get stitches’.

Onderwereld looft beloning uit voor informatie over kroongetuigen

Een aantal grote misdaadgroepen zou samen een website zijn begonnen om kroongetuigen (en hun familieleden) op te sporen. Dit meldt Boevennieuws aan de hand van meerdere anonieme tipgevers. Op de site staat een overzicht met informatie over een aantal bekende kroongetuigen, zoals Nabil B., die bewijs levert tegen Ridouan Taghi en zijn organisatie in het grootschalige Marengo-proces:

"Nabil B. kwam klem te zitten in het criminele milieu. Iemand als Nabil B. zou als hij niet klem zou hebben gezeten, zomaar juist de eerste kunnen zijn geweest die een moord op bijvoorbeeld een journalist zou uitlokken en helpen uitvoeren. Maar sinds Nabil B. klem zit, doet hij er alles aan om zich neer te zetten als een kleine crimineel die last had van zijn geweten en daarom is gaan praten. Feit is dat deze egoïstische crimineel niets anders deed dan zijn eigen hachje proberen te redden."

Beloning

Op de website wordt niet alleen informatie gepresenteerd over de verschillende kroongetuigen, maar ook een oproep gedaan aan lezers om de site aan te vullen. Foto’s van de getuigen en hun familie worden beloond met een betaling, net als gegevens over hun verblijfplaats.

De beheerders verwachten dat de site nog geruimte tijd online blijft, aangezien deze op de blockchain staat. "Dit betekent dat bijvoorbeeld foto’s van deze snitches nu eeuwig hier te zien zullen blijven." Daarnaast zou er genoeg geld ingezameld zijn om geruime tijd te betalen voor het hosten van de site.

Misdaad
  • boevennieuws.pro
  • iStock