Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Drugsbaron' Frank Lammers voelt zich schuldig over succes Netflix-serie Undercover

In de retepopulaire serie Undercover speelt Frank Lammers de rol van Ferry Bouman, een beruchte drugsbaas en grote speler in het xtc-circuit. Maar of Lammers in het echte leven ook fan is van de 'snoepjes'? Mwah.

Frank Lammers

De losjes op waarheid gebaseerde Netflix-productie Undercover is een groot succes. Seizoen 1 en 2 deden het dikke prima op het streaming-platform en binnenkort is ook seizoen 3 te zien. Ster van de show: Frank Lammers als Ferry Bouman. Lammers speelt zijn rol vol overgave en zet volgens velen dan ook een overtuigende drugsbaron neer.

Discovery Channel

Dat roept natuurlijk vragen op: wat vindt Frank Lammers bijvoorbeeld zelf van de drug die zijn personage in de serie zo succesvol maakt? Veronica Superguide voelde de Brabander aan de tand over zijn persoonlijke ervaring met pilletjes.

"Veel mensen gebruiken het in het openbaar, maar dan word ik hyperdepieper en naar", onthult Lammers. "De enige keer dat ik het leuk vond, was ik alleen thuis. Toen heb ik Discovery Channel gekeken, naar een programma over haaien. Maar de dag erna ben je zo depressief."

Schuldgevoel

Ook wordt de acteur gevraagd naar de impact die de serie heeft vanwege het thema: drugs, en de rol die Nederland inneemt bij de productie en handel ervan.

Lammers: "Het is altijd leuk om ergens de beste in te zijn, maar misschien is dit niet zo goed. Drugs zijn kut."

Niet per se een fan van geestverruimende middelen dus. Sterker: de Brabander geeft toe dat hij zich niet altijd even comfortabel voelt bij het feit dat Undercover zo aanslaat. "Ik vind het ook best moeilijk dat we succes hebben met een serie over drugs, terwijl dat spul veel ellende aanricht", zegt hij daarover. "Af en toe probeer ik iets te doen voor de politie en andere hulpverleners, om mijn schuldgevoelens te verzachten."

Undercover seizoen 3 is vanaf 21 november te zien op Netflix.

Entertainment
  • Veronica Superguide, De Telegraaf
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl