doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Astrid Holleeder bezocht Peter R. de Vries vlak voor zijn overlijden in het ziekenhuis 

Astrid Holleeder praat in een exclusief interview met RTL Boulevard voor het eerst over haar bijzondere band met de misdaadjournalist en over zijn overlijden. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61a8f9167c8ca img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a8f9167c8ca img{#fig-61a8f9167c8ca img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61a8f9167c8ca img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a8f9167c8ca img{#fig-61a8f9167c8ca img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61a8f9167c8ca img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a8f9167c8ca img{#fig-61a8f9167c8ca img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61a8f9167c8ca img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a8f9167c8ca img{#fig-61a8f9167c8ca img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Peter

Peter R. de Vries zou vandaag, 14 november, 65 jaar worden. Als eerbetoon aan de misdaadjournalist vertelt Astrid Holleeder voor het eerst meer over haar bijzondere band met Peter en gaat ze in op de dood van haar bijzondere vriend.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Aanslag op De Vries

“In het begin was er natuurlijk het overweldigende verdriet, wat allesoverheersend was. En dan, op een gegeven moment, komt het besef dat het leven door moet gaan, en dat doe je ook. Alleen nooit meer op dezelfde manier", vertelt Holleeder in een exclusief interview met RTL Boulevard.

Ook het moment waarop ze hoorde over de aanslag op het leven van De Vries bespreekt ze in het interview. “Ik was ergens alleen en ik kreeg een telefoontje. Ik meen dat het van mijn neefje was: er was iemand neergeschoten in de Leidschestraat. Toen ben ik gaan bellen en uiteindelijk heb ik mijn beveiliger gebeld en die zei: het is Peter.” Op het moment van het telefoongesprek was De Vries nog in leven. “Dus dan hoop je. Dan begint een traject waarin je hoop hebt.”

Afscheid

De Vries belandde met ernstige verwondingen in het ziekenhuis, waar alleen familie en vrienden hem mochten bezoeken, waaronder Holleeder. “We hebben het geluk gehad dat we Peter nog hebben mogen zien in het ziekenhuis”, vertelt ze daarover. “Daar ben ik heel dankbaar voor. We hebben hem allemaal nog een kus kunnen geven en afscheid kunnen nemen.”

Ondanks het afscheid, was er toch de hoop dat de journalist erbovenop zou komen. “Juist omdat het zo’n vechter was”, vertelt Holleeder. Maar negen dagen na de aanslag komt het nieuws naar buiten dat De Vries het niet heeft gered. Het moment dat Holleeder hierover hoorde, staat haar nog goed bij. “We riepen nee, nee, nee. Nee, niet Peter. Niet weer iemand die dichtbij ons stond.”

Holleeder kon het bijna niet geloven en ervaart nog altijd veel verdriet om het overlijden van haar vriend. Ook voor zijn kinderen. Maar het zijn ook de kinderen van De Vries waar ze hoop uit put. “Dat (zijn kinderen, red.) is dan toch weer een heel mooie prestatie en toch weer iets wat hij ons nalaat, want het zijn heel betekenisvolle kinderen. Kijk wat ze presteren! De een is een weldoener in Afrika en de ander bekommert zich ook om zijn medemens. Alles wat Peter heeft aangeraakt heeft positief uitgepakt.”

Op woensdag 21 juli bood het Koninklijk Theater Carré iedereen de mogelijkheid om Peter R. de Vries een laatst groet te brengen. Ook Holleeder heeft op haar beurt nog afscheid kunnen nemen van de verslaggever. “Wij zijn door beveiliging daar naartoe geloodst en hebben het gelukkig helemaal mee kunnen maken en het was een prachtige uitvaart voor een prachtig mens. Een prachtig eerbetoon voor een geweldenaar. Ik denk dat het niet mooier had kunnen zijn en ik vond het echt hartverwarmend om te zien hoeveel mensen om hem gegeven hebben.”

Het gehele interview Astrid Holleeder herdenkt Peter R. de Vries is nu te zien op Videoland. Hierin praat Holleeder onder andere over haar bijzondere band met de misdaadverslaggever.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws