Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Koninklijke Horeca Nederland: 'De horeca gaat helemaal niet dicht om 19:00 uur!'

Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) reageert op de voorgenomen maatregelen van het demissionaire kabinet om de horeca straks weer elke avond om 19:00 te laten sluiten. 'De grens is bereikt!'

Horeca

Zoals altijd liggen de plannen van Rutte & Co alweer op tafel voordat de persconferentie heeft plaatsgevonden. De strekking van de gelekte info: vanaf zaterdag een gedeeltelijke lockdown van drie weken, geen publiek bij sportwedstrijden en horeca en niet-essentiële winkels dicht om 19:00.' Over 2G is men het in Den Haag naar verluidt nog niet eens.

Horeca weer de lul

Vooral het wéér aanscherpen van de regels binnen de horeca roept veel weerstand op in de betreffende branche. "De grens is bereikt!", kopt belangenbehartiger Koninklijke Horeca Nederland op haar site. "De horeca gaat hélemaal niet dicht om 19:00 uur!"

In een fel betoog geeft KHN aan dat het draagvlak voor nog meer maatregelen "tot een nulpunt is gedaald". De branchevereniging is van mening dat de situatie waarin we nu zitten vooral het resultaat is van falend kabinetsbeleid, waarvan de rekening wordt neergelegd bij de horeca en het MKB.

Begrip voor 'openblijvers'

De woede vanuit KHN is te begrijpen. De klappen vallen vanaf het begin van de coronaperiode niet zelden in de hoek van de cafés, restaurants en overige horeca-gelegenheden.

De branchevereniging geeft dan ook aan opstandige ondernemers te steunen. "KHN begrijpt heel goed dat veel horecaondernemers de keuze zullen maken om gewoon open te blijven en heeft daar alle begrip voor. Dit gaat om overleven", is er op de site van KHN te lezen. "De financiële compensatie vanuit de overheid is nooit in de buurt van 100% gekomen en ook de financiële rek is eruit! De grens van het betamelijke is bereikt. KHN is er voorstander van om horecaondernemers en gasten er samen uit te laten komen als er nieuwe beperkingen komen; een bezoek aan de horeca is én blijft een vrije keuze. De overheid is hierbij niet nodig."

Persconferentie

Ondanks het uitlekken van de maatregelen, wordt er pas later vandaag officieel een klap op gegeven door het demissionaire kabinet. Tijdens de persconferentie van 19:00 zullen Rutte en De Jonge hun besluit met de rest van het land delen.

Nieuws
  • KHN
  • Unsplash