Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Duurt niet lang of Rutte IV is een feit: 'Volgende week mogelijk coalitieakkoord'

Het kabinet is al een beste tijd demissionair, maar grote kans dat daar binnenkort een einde aan komt. Mogelijk wordt er volgende week al een coalitieakkoord gesloten, aldus een betrokken bron tegen RTL Nieuws.

coalitieakkoord

237 dagen, zolang duurt het formatieproces al - een record in de Nederlandse parlementaire geschiedenis. Ja, er zijn wat demissionaire politici die wat door hobbelen in Den Haag, maar in principe zitten we nog steeds zonder officiële regering op dit moment. Maar daar komt wellicht rap een einde aan, als we de bronnen uit Den Haag mogen geloven.

"Als alles meezit zou het kunnen dat er eind volgende week een coalitieakkoord wordt gesloten", aldus een betrokkene tegen de redactie van RTL Nieuws. Dat zou betekenen dat Nederland aan de vooravond staat van Rutte IV.

Rutte IV

En dat heeft best even geduurd. Nogmaals: 237 dagen. Wat niet meehielp waren zaken als het drama rondom de 'functie elders' voor de altijd kritische Pieter Omtzigt, partijen die niet met elkaar in gesprek wilden, geruchten over het drankgebruik van informateur Remkes en ga zo maar door. Maar goed, VVD, D66, CDA en ChristenUnie lijken eruit.

Als er verder geen gekke dingen gebeuren, zal Rutte IV volgens de Haagse bron redelijk snel het levenslicht zien. Goeie zaak? Daar zijn de meningen vast sterk over verdeeld.

Nieuws
  • RTL Nieuws
  • www.brunopress.nl