Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

18+ zender in gevangenis alleen nog 's nachts te bekijken: 'Hele vleugel kon meeluisteren'

Gevangenen zitten vaak urenlang in hun cel. Wat doe je dan? Juist, af en toe even een 'natuurfilmpje' opzetten. Echter heeft de directie van een Antwerpse gevangenis nu besloten dat het 18+ kanaal voortaan niet meer de hele dag, maar enkel nog tussen 22:00 en 06:00 te zien is. En daar hebben ze meerdere redenen voor.

18+ zender

*afbeelding ter illustratie

De hengst melken, een blik Histor 'Levend Wit' opentrekken, sjorren. We doen het allemaal wel, inclusief de jongens in de bajes. Maar de directie van de gevangenis aan de Begijnenstraat in Antwerpen heeft een aantal veranderingen doorgevoerd in haar beleid, waardoor het voor de gevangenen allemaal wat minder aangenaam is, zo stellen wij ons voor.

'Hele vleugel kon meeluisteren'

Sinds deze week is het kanaal met pikante content namelijk alleen nog 's nachts te bekijken, in plaats van de hele dag door. Even 's middags wat stoom afblazen is er dus niet meer bij. Althans, met bewegend beeld dan. Reden voor de beperking is het grote aantal ongemakkelijke situaties dat ontstond door de volwassenenzender.

"Wij moeten constant bij de gedetineerden op cel gaan", aldus een cipier tegen de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie. "Als er dan naar porno gekeken wordt, is dat niet aangenaam voor de cipier, noch voor de gedetineerde zelf."

Daarnaast was er zo nu en dan wat gedoe met de volumeknop, schetst de bewaker. "Af en toe was er ook al eens een flauwe plezante die als grap of uit frustratie het kanaal heel erg luid zette, zodat een hele vleugel kon meeluisteren."

Nu maar hopen dat de 'Oeeeehhh!'s en 'Oh jaaaaah!'s' voortaan niet extra vaak 's nachts op volumestandje 100 door de nor schallen. Bij een goede nachtrust is immers iedereen gebaat.

Nieuws
  • VRT
  • Unsplash