Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rico hint naar gevecht tegen niet-kickbokser: 'We hebben het hier jaren geleden al eens over gehad'

Rico Verhoeven is een beest. Ja, hij kwam redelijk gehavend uit z'n laatste bloedstollende gevecht met Ben Saddik, maar de champ is nog altijd de champ, zo bewees hij in de ring. In een interview enkele dagen na de epische strijd laat hij weten graag nog een keer te vechten tegen een andere grootheid. De twee hebben er zelfs al over gesproken, onthult Verhoeven.

Rico Verhoeven

Rico Verhoeven is koning kickboks, moge dat duidelijk zijn. De beste man is sinds 2014 al wereldkampioen in het zwaargewicht bij Glory en verdedigde sindsdien keer op keer zijn titel. Zijn laatste slachtoffer: Jamal Ben Saddik, de Marokkaans-Belgische Goliath.

Fury

Overwinning in de zak, blik op de toekomst. En wellicht komt er ooit wel een heel bijzonder gevecht op de agenda. In een gesprek met presentator Ariel Helwani werd Verhoeven namelijk gevraagd naar zijn voorkeur: óf een gevecht met UFC-kampioen Francis Ngannou, óf een potje knokken met bokskampioen Tyson Fury.

"Fury", was het overtuigende antwoord van de Nederlander. Sterker: de twee zijn bevriend en "Tyson en ik hebben het hier jaren geleden al eens over gehad", aldus Verhoeven.

'Lijkt hem leuk'

Hij legt uit dat de twee trainingsmaatjes van elkaar waren, jaren geleden, nog voordat ze beiden wereldkampioen waren. Volgens Rico kan 'The Gypsie King' niet alleen goed boksen, maar heeft hij ook "echt kracht in zijn benen." Fury zou zelfs gezegd hebben dat het hem leuk lijkt om een potje te kickboksen.

Mocht het plan werkelijkheid worden, dan heeft een van beiden natuurlijk voordeel: Rico bij het kickboksen, Fury bij het boksen. Maar dat hoeft geen enkel probleem te zijn, zegt de Nederlander. "Hoe vet zou het zijn als we een cross-over fight kunnen doen?", vraagt hij zich hardop af. "Dat we een keer tegen elkaar boksen en een keer tegen elkaar kickboksen."

Twee van de beste vechters op deze aardkloot die het tegen elkaar opnemen in een episch tweeluik. Kom maar door, zeggen wij dan. Rico: "Dit zou wat mij betreft iets moois voor in de toekomst kunnen zijn."

Sport
  • Telegraaf
  • Pro Shots/Mischa Keemink