Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gemeente geeft tonnen uit aan opgraving: blijkt geen dino, maar geitje

Over tegenvallers gesproken...

Geitenskelet

In het pittoreske Rijswijk dacht men iets bijzonders uit de grond te trekken. Tijdens de aanleg van een sportveldje is de boel stilgelegd om archeologisch onderzoek te doen. Daar was in eerste instantie zo'n 45.000 voor begroot, maar achteraf blijkt dat er uiteindelijk 350 ruggen tegenaan zijn gesmeten. Zonder dat de raad er vanaf wist.

Prima, als je dan maar wel een dikke T-rex uit de modder trekt. Echter bleek de vondst een stuk minder spectaculair dan dat.

Mekkeren

Fractievoorzitter Marc Weterings van Rijswijks Belang is verbijsterd, zegt hij tegen De Telegraaf. Helemaal omdat de raad volgens hem nooit is ingelicht over de forse overschrijding van het budget.

Toen hij dit uiteindelijk wel ten gehore kreeg, heeft hij dan ook direct aan de bel getrokken. Weterings: "We hebben namelijk nooit gehoord waar precies onderzoek naar is verricht en wat de archeologen voor dit forse bedrag hebben gevonden."

Dat gemekker bleek terecht. Geen Triceratops, geen Brachiosaurus, geen Wolharige Mammoet, niks van dat. De gemeente Rijswijk heeft uiteindelijk tonnen uitgegeven om een geitje uit de Rijswijkse klei te takelen. Grietje, zoals de peperdure vondst nu genoemd is.

"Wij dachten dat je voor zoveel geld minstens een dinosaurus uit de grond zou halen", aldus de fractievoorzitter van Rijswijks Belang.

Grietje als publiekstrekker

Geld over de balk, geitje uit de modder, wat nu? Opzetten en tentoonstellen in het plaatselijke museum, stelt de partij van Weterings voor. Hij denkt zelf dat er wel wat buitenlandse belangstelling is voor Grietje, waardoor een deel van de kosten wellicht terugverdiend kan worden. De verantwoordelijke wethouder sluit zich hierbij aan.

Bizar
  • De Telegraaf
  • Pexels