Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Supporters Feyenoord woedend na opstappen directeur om dreigtweets

Feyenoord-directeur Mark Koevermans kondigde eerder vandaag aan dat hij op 1 december stopt met zijn huidige functie. Door bedreigingen vanuit de harde kern voelde hij zich genoodzaakt om zijn ontslag in te dienen. Binnen het legioen is grote woede om de gebeurtenissen.

Supporters Feyenoord woedend na opstappen directeur om dreigtweets

Sinds Koevermans twee jaar geleden naar voren geschoven werd als nieuwe directeur van Feyenoord, is hij frequent het doelwit geweest van bedreigingen en gewelddadige acties. Kortgeleden werden er nog stenen door de ruiten van zijn woning gegooid. Koevermans voelde zich eerder al genoodzaakt om - net als een groot aantal andere Feyenoord-mensen - noodknoppen in zijn huis en auto te installeren.

Het geweld komt vooral vanuit een klein deel van de harde kern, dat snel gebruik maakt van geweld en bedreigingen als de zaken bij de club niet naar hun zin zijn. Dit tot grote ergernis van veel trouwe supporters, die op sociale media hun ongenoegen laten horen. “Een stelletje criminelen heeft met het bedreigen van een mede-Feyenoorder hun zin gekregen, triest”, reageert men op een fansite van de club. “Er zijn mensen die onze club liever kapot maken dan opbouwen”, reageert een ander.

Union Berlin

Ook buiten de eigen club om is er vaak sprake van buitensporig geweld. Afgelopen week kwamen Feyenoord supporters nog in het nieuws, omdat een twintigtal hooligans een bestuursdelegatie van Union Berlin aanvielen bij een horecazaak. De club vanwege het incident voor gewelddadige reacties bij de uitwedstrijd in Berlijn.

Sport
  • Pro Shots