Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advocaat Maradona: ’Slechte medische behandeling is oorzaak van overlijden’

Volgens de voormalige advocaat van de Argentijnse legende zijn er 'ontelbare fouten' gemaakt, waardoor 'Pluisje' er nu niet meer is.

Maradona

Op 25 november 2020 overleed Diego Armando Maradona aan de gevolgen van een hartstilstand. Er volgden drie dagen van nationale rouw in zijn thuisland Argentinië en het lichaam van een van 's werelds beste voetballers werd opgebaard in het presidentiële paleis in Buenos Aires. Het was het einde van een tijdperk.

Zijn dood kreeg alleen nog wel een staartje. De vraag die al snel rees, was namelijk of zijn dood voorkomen had kunnen worden. Het OM in Argentinië denkt van wel en vervolgt nu zeven leden van het medisch team rond de oud-voetballer. De aanklacht: onopzettelijke doodslag met verzwarende omstandigheden. Best een pittige aantijging dus.

'Krankzinnig'

Maar wel een terechte, als we de voormalige advocaat van Maradona mogen geloven. Matias Morla, zoals de beste man heet, werd maandag als getuige gehoord door de openbare aanklager.

In een interview na afloop van de ondervraging was Morla allesbehalve mild: "Er zijn ontelbare fouten gemaakt", aldus de advocaat. "Daardoor is Diego er nu niet meer. Hij bleef maar opzwellen, totdat zijn hart ontplofte. De slechte medische behandeling is de oorzaak van zijn overlijden."

De advocaat zag Maradona naar eigen zeggen negen dagen voor zijn overlijden nog. Morla: "Het was krankzinnig dat de familie nog niet was overgegaan tot ziekenhuisopname."

Niet alleen Morla en het OM zetten vraagtekens bij de dood van Maradona, al eerder deed een panel van medische experts onderzoek. Hun belangrijkste bevindingen: de 60-jarige Argentijn zou ontoereikende medische zorg hebben ontvangen en verwaarloosd zijn. Ook zou 'Pluisje' volgens het onderzoek langdurig hebben geleden in de periode voorafgaand aan zijn dood.

Of de leden van het voormalige medische team van Maradona daadwerkelijk worden veroordeeld, is afwachten. De celstraffen die ze kunnen krijgen, lopen in ieder geval op tot wel vijfentwintig jaar. Niet mals.

Nieuws
  • Telegraaf
  • wenn/Brunopress.nl