Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Chantal Janzen over haar stalker: 'Op dat moment hoorde ik dat hij iemand had vermoord'

In een interview met RTL Duitsland heeft Chantal Janzen meer details prijsgegeven over de stalker die haar leven lange tijd tot een hel maakte. 'Mijn telefoon ging af. En op dat moment hoorde ik dat hij iemand had vermoord.'

Chantal Janzen

Het gestalk is nu al een tijdje gestopt en vandaag de dag gaat het stukken beter met de 42-jarige presentatrice, zegt ze in het interview met de Duitse zender. Dat komt volgens haar onder andere door gesprekken te voeren met een therapeut.

Geobsedeerde fan

Ook geeft Janzen meer prijs over de 'fan' die haar jarenlang het leven zuur maakte. De 24-jarige jongen wilden jaren geleden graag op de foto met de presentatrice. En zo geschiedde.

Maar wat ogenschijnlijk een onschuldig fotomomentje was, bleek later het begin van een verschrikkelijke periode. De jongen raakte geobsedeerd door de blonde Janzen. Zó erg zelfs, dat hij haar overal begon te volgen. Janzen: "Je bent bang om de straat op te gaan, om naar de studio te gaan. Daar heeft hij ook gestaan."

De presentatrice durfde dan ook niet meer alleen naar huis te lopen, zo angstig was ze.

Twee mensen neergestoken

Door het obsessieve gestalk en de nare berichten, was al wel duidelijk dat dit geen frisse jongen was. Maar hoe gevaarlijk hij daadwerkelijk was, bleek toen hij een scooterrijder neerstak en met de scooter richting Chantal Janzen wilde rijden. De scooterrijder overleefde de aanval ternauwernood.

Het incident betekende wel direct het eind van het gestalk, want de jongen werd opgepakt en kreeg zeven jaar cel plus tbs met dwangverpleging opgelegd.

Dat betekende overigens niet dat hij niemand meer kwaad kon doen; in de bak stak de stalker een 82-jarige man dood. Chantal: "Mijn telefoon ging af. En op dat moment hoorde ik dat hij iemand had vermoord."

Onderschat

Inmiddels kan Chantal Janzen gelukkig weer normaal over straat, zonder elke minuut bang te hoeven zijn dat ze gevolgd wordt. Of ze de situatie destijds onderschat heeft? Ze zegt van wel. Zwaar onderschat zelfs. "Ik heb me daarvoor niet gerealiseerd hoe gevaarlijk de situatie was", aldus de presentatrice. "Hoe gevaarlijk die man was."

Nieuws
  • RTL Boulevard, RTL Duitsland
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl