Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Acteur Alec Baldwin schiet cameraregisseur dood op filmset

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft iemand doodgeschoten op een filmset. Het gaat om director of photography Halyna Hutchins. Ook de regisseur Joel Souza is gewond geraakt.

Alec Baldwin

Afbeelding: Baldwin in de film Pixie, niet de productie waar het misging

Het incident vond plaats op de set van Rust, een nieuwe Western waar de 63-jarige Baldwin - The Hunt for the Red October, 30 Rock, Trump in Saturday Night Live - een hoofdrol in vertolkt. De politiekorpschef van Santa Fe County in New Mexico, plek waar de film werd opgenomen, bracht het tragische nieuws naar buiten.

Echte kogels

Hoewel het nog niet helemaal duidelijk is wat er op de set misging, spreken diverse Amerikaanse media van een ongeluk. Tijdens het filmen van een scène waarin Alec Baldwin met losse flodder had moeten schieten, zouden er echte kogels in het wapen hebben gezeten.

Zowel director of photography Halyna Hutchins (42) als regisseur Joel Souza (48) werden daarbij geraakt. Hutchins is later in het ziekenhuis aan haar verwondingen bezweken.

De lokale politie heeft met meerdere betrokkenen gesproken, waaronder een 'aangeslagen Alec Baldwin', maar er is niemand aangehouden.

Eerder gebeurd

Het incident doet sterk denken aan de dood van Brandon Lee, zoon van Bruce Lee. In 1993 overleed de acteur op de filmset van The Crow, toen hij werd neergeschoten met een propgun waar losse flodders in hadden moeten zitten. Dat bleken echte kogels te zijn.

Nieuws
  • NOS, NU.nl
  • Brunopress.nl/Confit Productions / Fragile Films