Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Randall D. opnieuw aangehouden voor onderwereldmoord

De beruchte crimineel Randall D. uit Amsterdam-Zuidoost mag dan al in de cel zitten voor een liquidatie, dat weerhield de politie er niet van om hem dinsdag alsnog te arresteren, opnieuw voor een moord in de onderwereld.

Randall D. opnieuw aangehouden voor onderwereldmoord

Randall D. is gearresteerd voor de moord op Lucas Boom, die plaatsvond op 9 juni 2015. Boom werd met automatische wapens doodgeschoten in een woonwijk in Zaandam. De schietpartij vond vlakbij twee basisscholen plaats en meerdere leerlingen waren getuige van de gebeurtenis. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Een half jaar na de moord werd Randall D. opgepakt, maar drie maanden later werd hij wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Inmiddels heeft de politie nieuw bewijs, mede dankzij een verklaring van een anonieme getuige.

In de cel

Randall D. zit al in de gevangenis, nadat hij in juni van dit jaar op Curaçao werd gearresteerd voor de vergismoord op de 17-jarige stagiair Mohamed Bouchiki in een buurthuis in de Amsterdamse buurt Wittenburg. Het vermoeden gaat dat D. samen met ene Emilio ‘Millie’ G. wraak kwam nemen op een ander onderwereldfiguur: Gianni L. De aanleiding voor de aanslag was een ruzie tussen Gianni L. en de zoon van Randall D. Gianni L. overleefde de aanslag, maar Bouchiki werd doodgeschoten door Emilio G., die hem voor een ander aanzag.

In opdracht van ‘moordmakelaar’ Naoufal ‘Noffel’ F. zou Randall ook de moord op de 56-jarige Iraniër ‘Ali Motamed’ voorbereid hebben, maar omdat Randall gearresteerd werd voor de liquidatie van Lucas Boom, werd zijn plek uiteindelijk door een andere schutter ingenomen.

Levensgevaar

Randall D. werd na zijn vrijlating in 2016 nauwlettend in de gaten gehouden door de politie. Er was onder andere afluisterapparatuur in zijn kleding verstopt. Daardoor kon de politie onder andere meeluisteren hoe D. vertelde dat hij ‘mazzel’ had, omdat hij vrijgelaten was na de moord op Boom. Ook kregen agenten meerdere details over de geplande moord op Ali Motamed te horen. Omdat hij zich door zijn onvoorzichtige gedrag liet afluisteren, verkeerde D. tot het moment van zijn arrestatie in levensgevaar.

Misdaad
  • Opsporing Verzocht