Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marc-Marie smeerde ochtendurine op z'n gezicht om een gladde huid te krijgen

Er zijn zat manieren om te vechten tegen ouderdom, maar Marc-Marie ging wel heel erg ver om zijn rimpeltjes te bestrijden...

Marc-Marie

Presentator en cabaretier Marc-Marie Huijbregts is een graag geziene gast op de Belgische televee. Al jaren is hij jurylid bij de Vlaamse versie van De slimste mens en daar vertelde hij afgelopen maandag over een bijzonder ochtendritueel.

Onderwerp van gesprek tijdens de uitzending: facials. Je weet wel, iets op je gezicht smeren, om wat voor reden dan ook. Deelnemer Cesar Casier, een Belgisch model, beet het spits af met een persoonlijke anekdote: hij deed weleens vampire facials. Bij zo'n behandeling wordt er bloed uit je eigen lichaam gehaald, in een centrifuge gedaan, en hoppakee, weer terug in je gezicht gespoten. Knapt een mens van op.

Ochtendurine

Nou, zo kende Marc-Marie er ook nog wel eentje. "Ik weet niet of ik het weleens verteld heb", begint hij, "maar ik heb weleens een week lang ochtendurine op mijn gezicht gedaan." Iedereen lachen, gieren, brullen natuurlijk, waarop Huijbregts duidelijk maakt dat het geen grap is. "Dat was echt een soort iets", legt hij uit. "Dat was heel goed voor je huid."

Of er ook nadelen aan zaten? Absoluut. "Ik merkte op een gegeven moment dat er allemaal vliegen op afkwamen", aldus de Nederlander op Vlaamse bodem.

Ingewikkeld

Los van alle insecten die het gelaat van de cabaretier als ideale habitat zagen, bleek het ook nog eens een lastig proces. Marc-Marie: "Je bent gewend om naar het toilet te gaan en door te trekken, dat is dan niet de bedoeling natuurlijk." In plaats daarvan kletterde hij 's ochtends een plastic bekertje vol, waarna hij zijn tronie met de inhoud insmeerde." Alles voor de eeuwige jeugd, zullen we maar zeggen.

Of het echt heeft geholpen? Dat is niet helemaal duidelijk. Naar eigen zeggen heeft het urinesmeren maar een weekje onderdeel uitgemaakt van Marc-Maries ochtendritueel. Daarna is hij er toch maar mee gestopt.

Bizar
  • Shownieuws
  • Get in the Picture/Brunopress.nl