Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tot 30 jaar celstraf veroordeelde Sergio K. op vrije voet door schreeuwende schoonmoeder

Normaal gesproken zijn schoonmoeders niet de meest geliefde familieleden, maar in het geval van Sergio K. zit dat anders. De acties van zijn schoonmama zouden hem weleens heel wat tijd in de bajes kunnen besparen.

Tot 30 jaar celstraf veroordeelde Sergio K. op vrije voet door schreeuwende schoonmoeder

Sven Prins werd in 2015 geliquideerd.

Sergio K. kreeg in hoger beroep een eis van 30 jaar celstraf te horen voor de liquidatie van Sven Prins, maar lijkt misschien toch vrijgesproken te gaan worden. Dat heeft hij te danken aan zijn schoonmoeder, die tijdens een rechtszaak vanaf de publieke tribune de naam van een nieuwe verdachte riep, de Belgische Hassan ‘Orhan’ K. Sergio K. bevestigde na een vraag van de voorzitter van het hof dat Hassan K. de schuldige zou zijn, en niet hijzelf.

Sven Prins

K. werd in 2015 veroordeeld tot 30 jaar celstraf. Hij zou betrokken zijn geweest bij de liquidatie van Sven Prins. Het slachtoffer reed samen met passagier Nicky W. in zijn Kia Picanto door Brunssum toen er vanuit een andere auto op het tweetal werd geschoten. Prins wist uit de auto te vluchten, maar overleed kort daarna aan zijn verwondingen. Nicky W. wist levend aan de aanslag te ontkomen.

Prins zou om het leven zijn gebracht vanwege een ruzie om een partij drugs. Sergio K. kwam al snel samen met medeverdachten Jurandy T. en Xionel B. in beeld, maar er was gebrek aan hard bewijs. Na een undercoveractie vanuit de eenheid Werken Onder Dekmantel, konden ze alsnog worden opgepakt.

Onschuldig

Sergio K. heeft altijd beweerd dat hij onschuldig is. Ook medeverdachte Jurandi ‘Payo’ T. vertelde in voorbereiding van het hoger beroep dat K. niet in de auto zat vanwaaruit Prins werd beschoten. K. weigerde echter te vertellen wie er in zijn plaats zat.

Inmiddels heeft K. zes jaar lang in de cel gezeten voor de moord op Prins. Kort na de actie van zijn schoonmoeder mocht hij de gevangenis verlaten. Nu wacht hij het oordeel in het hoger beroep in vrijheid af.