Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bekir E. in de rechtszaal: 'Jos B. bekende betrokkenheid bij dood Nicky Verstappen'

Vandaag zit Bekir E., de moordenaar van de 16-jarige Hümeyra in de rechtszaal. Hij is niet als verdachte aanwezig, maar als getuige tegen Jos B.

Bekir E. in de rechtszaal: 'Jos B. bekende betrokkenheid bij dood Nicky Verstappen'

Bekir E. zat een half jaar lang met Jos B. op dezelfde afdeling van de EBI in Vught. Volgens E. was B. ‘de knuffelpedo’ van de afdeling, omdat iedereen het goed met hem kon vinden. Ook met Bekir raakte Jos aan de praat, waarbij hij onder andere vertelde over de dood van Nicky Verstappen. B., die tot nu toe ontkende iets met de dood van de jongen te maken te hebben, zou aan Bekir toegegeven hebben dat hij verantwoordelijk was voor de dood van Verstappen.

“Hij vertelde dat het niet de bedoeling was om Nicky Verstappen te doden. Hij had zijn hand te lang voor zijn mond gehouden”, sprak Bekir E. in de rechtszaal in Den Bosch. B. zou Nicky met zich meegenomen hebben toen het jongetje uit zijn tent kwam, omdat hij naar het toilet moest. “Dat hij het lachend vertelde, daar zit ik nog steeds mee”, liet E. weten. “Ik heb ook een nichtje van 3 of 4 jaar. Ik vind het helemaal niet leuk om dat soort dingen te horen. Ik word er helemaal gek van.”

Andere details

E. vertelde dat B. hem gedurende het half jaar in de EBI van alles heeft verteld, onder andere over zijn privéleven. “Hij heeft heel lang, echt heel lang, ik werd er helemaal gek van, verteld hoe je in de bossen moet overleven.” Bekir verklaarde ook dat B. een ‘vreugdedansje’ deed toen hij te horen kreeg dat zijn tbs geschrapt werd.

Wie is Bekir E.?

Bekir E. is in juni veroordeeld tot 20 jaar celstraf voor de ‘brute en gruwelijke’ moord op de 16-jarige Hümeyra. E. werd in 2019 al eens veroordeeld in die zaak, en kreeg destijds veertien jaar cel en dwangverpleging met tbs. Het Hof oordeelde namelijk dat er sprake was van doodslag.

Jos B. is veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor de dood en het misbruik van Nicky Verstappen, die in 1998 verdween van een zomerkamp op de Brunssummerheide. Zowel B. als het OM gingen in hoger beroep tegen de uitspraak.