Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie organiseert Squid Game voor mensen met openstaande (verkeers)boetes

Squid Game is dé Netflix-hit van het moment. In de serie nemen mensen met torenhoge schulden het tegen elkaar op om een gigantische geldprijs te winnen. Een bloederige strijd, waarbij veel deelnemers het loodje leggen. Bovendien een topidee voor mensen met schulden bij het Centraal Justitieel Incassobureau, aldus politie Zaanstad.

Squid Game

De Koreaanse serie is een waar kijkcijferkanon en bovendien in korte tijd uitgegroeid tot de meest succesvolle Netflix-productie ooit. Waarom? Prima acteerwerk, hoge productiewaarde en een behoorlijk bizarre setting. Mensen die tot de dood tegen elkaar strijden tijdens een potje Annemaria koekoek, bijvoorbeeld. Best vermakelijk.

Squid Game Zaanstad

De deelnemers van Squid Game zitten tot aan hun nek in de schulden en spelen kinderspelletjes tegen elkaar om geld. 'Topidee', dacht politie Zaanstad. 'Dit kunnen wij ook, maar dan met mensen die nog wat verkeersprenten hebben openstaan bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).'

"Heb jij een openstaande schuld bij het CJIB?" is er te lezen in de Facebook-post die eerder vandaag het internet werd opgeslingerd. "Doe dan mee aan squid game Zaanstad."

Naar eigen zeggen inventariseert de lokale politiemacht op dit moment of er genoeg kandidaten zijn.

"Als presentator zullen wij vermoedelijk Ewout Genemans vragen, die heeft voor zover bekend affiniteit met de organisatie."

Niet heel veel animo

In de reacties nog niet heel veel belangstelling van mensen die tot de dood willen strijden om hun verkeersboetes af te lossen.

"Geen openstaande boetes gelukkig", aldus ene Joyce. "Voor de zekerheid ga ik alvast oefenen om o.a m’n Annemaria Koekoek, touwtrekken, knikker skills etc te verbeteren. Je weet het tenslotte maar nooit."

Patries kan zich daar wel in vinden: "Gelukkig heb ik gisteren mijn bekeuring (op tijd) betaald."

Veronica

Het bericht is natuurlijk complete larie, maar mocht Zaanstad ervoor kiezen de boel daadwerkelijk te organiseren, dan duurt het vast niet lang voordat John de Mol de rechten opkoopt. Zaterdagavond met een pilsje op de bank Squid Game Zaanstad kijken op Veronica. Prima tijdverdrijf.

Bizar
  • HvN
  • Album RM/Brunopress.nl