Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Miljonair Robert Durst krijgt levenslang dankzij HBO-documentaire

De 78-jarige miljonair Robert Durst is door de rechter in Californië veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Opvallend genoeg was het een HBO-miniserie die uiteindelijk het doorslaggevende bewijs tegen de steenrijke Amerikaan leverde.

Miljonair Robert Durst krijgt levenslang dankzij HBO-documentaire

Durst is schuldig bevonden aan de moord op zijn goede vriendin Susan Berman in 2000. Hij zou haar neergeschoten hebben omdat ze een verklaring af wilde leggen over de verdwijning van Kathleen McCormack, de eerste vrouw van Durst. Ook in die zaak is de miljonair hoofdverdachte, maar hij werd er nooit voor veroordeeld. De verwachting is dat hij zijn mond voorbij praatte over de dood van McCormack in een gesprek met Berman. Toen zijn goede vriendin een getuigenis af wilde leggen, zou hij haar hebben gedood.

Moord op de buurman

Naast de dood van Berman en McCormack zou Durst in 2001 een derde moord hebben gepleegd. Op dat moment was hij ondergedoken in Texas, maar hij werd herkend door een buurman. De twee raakten bevriend, maar later bracht Durst hem om het leven en hakte het lichaam van de man in stukjes. De miljonair werd echter nooit veroordeeld voor de zaak. De rechter sprak Durst vrij, nadat de miljonair claimde dat het een kwestie van zelfverdediging was.

Documentaire levert bewijs

Durst werd betrapt door documentairemaker Andrew Jarecki met hem in gesprek ging over de moorden. De filmmaker confronteerde Durst met bewijsmateriaal, waarna de miljonair zich excuseerde en naar het toilet ging. Wat hij op dat moment niet in de gaten had, was het feit dat zijn microfoon nog aan stond. “That’s it, you’re caught. What the hell did I do? Killed them all of course”, mompelde Durst in zichzelf.

Kort na de uitzending sloeg Durst op de vlucht, maar twee FBI-agenten sloegen hem in een hotel in de boeien. Sinds 2015 zit hij achter slot en grendel.

Misdaad
  • Videostill