Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jah Cure moet opnieuw de cel in

De controversiële reggaezanger Jah Cure trad op 29 september op in de Melkweg. Twee dagen later stak hij zijn eigen Nederlandse promotieman neer, midden op de Dam. Nu zit Jah Cure weer achter de Prison Walls waar hij zo vaak over zong.

Jah Cure moet opnieuw de cel in

De nu 43-jarige zanger brak in 1997 door in Jamaica, maar twee jaar later werd hij veroordeeld tot vijftien jaar celstraf voor illegaal wapenbezit, een gewapende overval en de verkrachting van een 19-jarig meisje. In de acht jaar dat hij uiteindelijk vastzat, wist hij achter tralies drie albums en een handvol singles uit te brengen, waardoor hij na zijn vrijlating in 2007 als een volksheld werd ontvangen.

Sindsdien ging het Jah Cure voor de wind en nam hij meerdere albums op. Met wisselend succes overigens, maar zijn tours waren steevast een succes. Tot het incident op de Dam dus. Het begon met een woordenwisseling met Nicardo ‘Papa’ Blake (45), de eigenaar van Roots Vibes Promotion uit Landsmeer. Blake heeft naar verluidt de promotie van de Europese tour van Jah Cure verzorgd. Op enig moment stak Cure zijn promotieman in zijn buik, waarop Blake naar een ziekenhuis werd afgevoerd voor een spoedoperatie. Hem zou volledig herstel in het vooruitzicht zijn gesteld. Niettemin moet Jah Cure, die een dag later werd gearresteerd in het centrum van Utrecht, nu dus weer voor zes jaar de gevangenis in.

Misdaad
  • Niek Stolker
  • ANP