Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De nieuwe Superman vecht voor het klimaat en valt op mannen

De superheld is tegenwoordig ook superwoke.

De nieuwe Superman vecht voor het klimaat en valt op mannen

Bent u nog een beetje op de hoogte van het dagelijkse doen en laten van de enige echte Superman? Nee? Wij ook niet, dus besloten we eens even een blik te werpen op de laatste nieuwtjes rond ’s werelds bekendste superheld. Er is namelijk heel wat veranderd sinds we voor het laatst iets van hem vernomen hebben.

Zoontje van

Het eerste grote nieuws: Clark Kent is Superman af. Zijn zoon Jonathan heeft het stokje overgenomen en die pakt de dingen net even iets anders aan dan zijn pa. Jonathan houdt zich niet bezig met het aanpakken van meestercriminelen of het redden van schoolbussen die op de rand van een ravijn balanceren. Nee, hij richt zich op de problemen van de ‘moderne’ wereld. Zo heeft Superman recent een paar (door klimaatverandering veroorzaakte) bosbranden geblust, een school shooting verijdeld en een speech gehouden tegen de deportatie van vluchtelingen.

Relatie

Ook op privégebied pakt Jonathan het net even anders aan dan vaderlief. Geen geflirt met een sexy journaliste, nee, deze superheld zit achter een paarsharige man aan. En Schrijver Tom Taylor heeft in een statement alvast laten vallen dat de twee tortelduiven spoedig een relatie krijgen. De nieuwe Superman is namelijk biseksueel en dat heeft zo zijn redenen. Taylor: "Superman heeft altijd symbool gestaan voor hoop, waarheid en gerechtigheid. Dat symbool staat nu voor meer, want meer mensen kunnen zichzelf herkennen in de krachtigste superheld.”

Ach, als z'n pa maar trots op hem is.

Bizar
  • DC Comics